U21-landslagets tränare Håkan Ericson kollapsade på en restaurang i Norrköping i fredags.
1 av 2
U21-landslagets tränare Håkan Ericson kollapsade på en restaurang i Norrköping i fredags. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Han har mått dåligt sedan han var tillsammans med A-landslaget i Thailand i januari.
2 av 2
Han har mått dåligt sedan han var tillsammans med A-landslaget i Thailand i januari. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Förbundskaptenen ramlade ihop på krogen

U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson, 52, kollapsade på krogen – och fick föras akut till sjukhus förra helgen:– Det var hemskt, säger han till Aftonbladet.


Ericson utstött av U21-spelare förra året

När Fotbollskanalen genomförde en anonym enkät med 24 spelare som alla huserade i, eller hade tillhört U21-landslaget med Håkan Ericson som tränare gick tolv spelare emot Ericsons sätt att vara en ledare.

– Det brister fotbollsmässigt. Jag vet inte vad han har för meriter? Det märks att han inte har spelat, sa en spelare till Fotbollskanalen.

John Guidetti (och Pontus Jansson) gick dock ut till försvar för Ericson på Twitter: ”Om man sen vill kritisera Håkan så säg vad du heter, för och efternamn”, skriver Guidetti och fortsätter: ”Om man har problem med någon så går man till den personen”..

Sedan Håkan Ericson, U21-landslagets förbundskapten, följde med A-landslaget under januariturnén i Thailand har han inte mått bra. Han har haft problem med magen och huvudet men han har inte fått reda på vad det är för fel. 

Förra fredagen nådde det sitt klimax då han och några vänner var ute på restaurang och passade på att dricka alkohol. 

– Jag var ute med några kompisar på en restaurang i Norrköping, åt mat och lyssnade på ett band – och jag förstår att människor kommer misstänka något annat – men jag började må väldigt dåligt. säger han till Aftonbladet.

"Jag trodde jag skulle dö"

Ericson ramlade ihop inne på restaurangen och fick föras akut till sjukhus.

– Jag fick panik, jag trodde jag skulle dö. Jag kände en fruktansvärd ångest, säger han och fortsätter.

– Min enda förklaring just då var att jag hade ­blivit drogad. Men jag har aldrig testat det så jag vet inte hur det upplevs – och jag har inget belägg för att så var fallet.

"Absolut inget överdrivet drickande"

Enligt Ericson drack han par glas vin och en whisky men det ska inte ha varit anledningen.

– Jag var ute med kompisar och hade trevligt. Det var absolut inget överdrivet drickande.

Nu vill Ericson bara fokusera på U21-landslaget i fortsättningen.

– Jag måste bli av med det jag har nu i kroppen tills när det är dags för landskamper igen. Man måste vara frisk och kunna gå för fullt för att orka med det här jobbet. Är jag det känner jag mig väldigt inspirerad att leda en ny generation lovande U21-spelare, säger han till Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

3 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?