Nu blir Klüft programledare – i Viasats OS-satsning

- 05/03/2013, 09:28
Carolina Klüft blir programledare för Viasat under OS i Sotji 2014: "Det ska bli skitkul."
1 av 3

Carolina Klüft blir programledare för Viasat under OS i Sotji 2014: "Det ska bli skitkul."

Bertil Ericson / SCANPIX

30-åringen avslutade sin karriär med Finnkampen 2012.
2 av 3

30-åringen avslutade sin karriär med Finnkampen 2012.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Här med sin man Patrick Klüft.
3 av 3

Här med sin man Patrick Klüft.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Carolina Klüft lägger ned en OS-karriär – och startar en annan. Den förre friidrottaren kommer att jobba som programledare för Viasat under OS i Sotji 2014.

Med ett OS-guld och tre VM-guld är 30-åriga Carolina Klüft en av svensk friidrottshistorias mest framgångsrika personer någonsin. För sex månader sedan tog dock karriären slut – efter stora skadeproblem. 

Men nu har hon hittat sitt nya kall i livet – att bli programledare. Efter att ha pluggat freds- och konfliktkunskap och arbetat med det svenska FN-förbundet men också Naturskyddsföreningen har hon blivit tillfrågad att bli programledare för Viasat under OS i Sotji 2014. 

Något hon tackade ja till.

– Jag har antagit en stor uppgift, men känner nyfikenhet och ett stort driv. Jag älskar OS, oavsett om det är sommar eller vinter. Det ska bli skitkul, säger hon till Aftonbladet.

Hon berättar för tidningen att det egentligen aldrig har varit hennes mening att jobba inom idrotten efter friidrottskarriären.

– Jag hade inte tänkt jobba så mycket med idrott och har inte tillräckligt med kunskap och intresse för att vara expert. Det här är en helt annan roll. När jag fick frågan från Viasat kände jag direkt att det var något för mig. Jag ska sätta mig in i yrket och fråga andra programledare om tips.

Just programledarrollen tror hon kommer att passa henne.

– Det ska bli jätteroligt att leda tittarna genom ett OS och lära känna idrottare som jag inte har varit så nära. Hur är det att stå inför ett störtlopp jämfört med ett längdhopp? Sådant är jag nyfiken på, säger hon till Aftonbladet