Jay-z satsar nu på ännu en karriärsvinkel – sportagent. Hans första värvning är baseball-stjärnan Robinson Cane.
1 av 3
Jay-z satsar nu på ännu en karriärsvinkel – sportagent. Hans första värvning är baseball-stjärnan Robinson Cane. - Foto: Ap/Scanpix
Jay-z, här med sin fru Beyonce Knowles, är redan en välkänd profil inom sportens värld och äger sedan tidigare en del i NBA-laget Brooklyn Nets.
2 av 3
Jay-z, här med sin fru Beyonce Knowles, är redan en välkänd profil inom sportens värld och äger sedan tidigare en del i NBA-laget Brooklyn Nets. - Foto: Ap/Scanpix
Brooklyn Nets hemmaarena, Barclays Center.
3 av 3
Brooklyn Nets hemmaarena, Barclays Center. - Foto: Ap/Scanpix

Jay-Z sadlar om – och blir sportagent

Superstjärnan har ett finger i nästan alla branscher. Nu vidgar Jay-z sina vyer ännu mer – och låter sin agentur även signera sportstjärnor.


Rapparen Jay-Z har under sin karriär utvecklats till en riktig entreprenör och mångsysslare. Även om hans egen musik fortfarande ligger i fokus har han till exempel startat ett klädmärke, en barkedja och signat andra artister till sitt skivbolag. Nu kan han lägga till ännu en punkt i sitt redan välfyllda cv – sportagent. Hans företag Roc Nation har värvat sin första idrottsstjärna. 

– På grund av mitt enorma sportintresse var det en naturlig väg att forma företaget åt det hållet. Nu kan vi hjälpa atleter i olika sporter att få samma framgångsrika väg som vi givit musikartister i flera år, säger Jay-Z i ett uttalande. 

Delägare i NBA-lag

Första namnet på Roc Nations sportlista är Robinson Cano, andra basman i New York Yankees. Värt att uppmärksamma är att Jay-Z snodde Cano från baseball-världens mäktigaste agent, Scott Boras, och Cano verkar bara vara den första i en lång rad atleter som rapparen vill värva.

– Vad Jay-Z kan ge sina klienter är mer än vad någon annan juristagent i hela världen kan ge. Han kan säga, "vi kommer båda från samma bakgrund, vi har båda kvinnor som jagar oss och vi vill båda tjäna mycket pengar, men vill inte betala mycket skatt." Sen har du även hans aura, säger Marc Ganis, vd för Sportscorp.

Jay-Z är redan nu delägare i Brooklyn Nets, New York-laget som spelar i NBA. Han är även god vän med LeBron James, och de inspirerar tydligen varandra, eftersom att James är delägare i den engelska fotbollsklubben Liverpool FC. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!