Söndag 20 Jun
Stockholm

Skandalstjärnorna på väg mot comeback

Nu är Blade runner och Lance Armstrong tillbaka i träning.
1 av 4
Nu är Blade runner och Lance Armstrong tillbaka i träning. Foto: SCANPIX
Blade runner tränar.
2 av 4
Blade runner tränar. Foto: Ap/SCANPIX
Armstrong cyklar ärevarv innan dopingskandalen uppdagas.
3 av 4
Armstrong cyklar ärevarv innan dopingskandalen uppdagas. Foto: Ap/Scanpix
Oscar Pistorius springer annars för Sydafrika.
4 av 4
Oscar Pistorius springer annars för Sydafrika. Foto: Ap/Scanpix

Dopingdömda cykelstjärnan Lance Armstrong ska tävla igen – i simning. Samtidigt är mordmisstänkta Oscar Pistorius sedd på löparbanor i Sydafrika.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Armstrongs karriär

Blev som 22-åring den yngste världsmästare någonsin inom cykling. Han tog även OS-brons i Sydney 2000. Annars vann amerikanen sju titlar i rad i Tour de France. Totalt vann han 22 etappsegrar. Han har dessutom den högsta snittfarten någonsin i en etapp: 41,7 kilometer i timmen.

Lance Armstrong är återigen tillbaka i träning efter dopingskandalen som skakade hela idrottsvärlden. Han återvänder dock i en annorlunda skepnad. I helgen ska Armstrong tävla i simning. Den före detta cykelmästaren ska ställa upp i tävlingen Masters South Central Zone Swimming Championships som hålls i Texas, skriver BBC.

Armstrong får delta på grund av att US Masters Swimming event inte är bundna till världens eller USA:s antidoping-regler. Cyklisten ska delta i distanserna 500 yards, 1,000 yards och 1,650 yards, skriver BBC.

"Blade runner" tillbaka

I en annan del av världen sker en annan häpnadsväckande comeback. Den mordmisstänkte friidrottaren Oscar "Blade runner" Pistorius har setts på en löpbana i Sydafrika. Pistorius som är misstänkt för mord på sin flickvän Reeva Steenkamp är alltså tillbaka i träning. 

Borgenvillkoren har ändrats för Pistorius som nu får lov att resa utomlands. Sydafrikanen satsar mot VM i London. I sommar väntas också rättegången som ska avgöra huruvida den spektakulära sprinten är skyldig till mord eller ej, skriver Beeld.

Två stora sportprofiler är tillbaka. Frågan är hur fansen kommer att reagera på deras come-backer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela