Svenskarnas försök till amerikansk fotboll hånas stort på nätet

Amerikansk fotboll är inte stort i vårt avlånga land. Ett klipp från en match i den svenska division 1 gör trots det succé på Reddit – på grund av den låga kvalitén: "Jag borde kanske flytta till Sverige för att bli en fotbollshjälte också".


VÄSTERÅS. Det amerikanska fotbollslaget Västerås Roedeers tog emot Telge Truckers hemma på Arosvallen. Quarter 1 filmades och lades upp på Youtube för att sedan spridas på diskussionssidan Reddit.

Kommentarerna som följde var inte de snällaste då användarna förundrades över vår nästhögsta ligas låga kvalité.

"Borde skapa ett eget lag"

"Jag skäms, jag tror allvarligt talat att jag skulle kunna vara kapabel till att skapa ett lag på en veckan som skulle vinna den svenska serien (jag är svensk och har aldrig spelat det här äggbolls-spelet)."

"Kunde ni föreställa er ifall antingen Loisville eller Florida skulle möta något av dessa svenska lag. De skulle få poäng i vartenda spel."

En person gick länge än så som svar.

"Och döda det andra laget."

Visningsrekord för Västerås Roedeers

Nästan 500 har hittills kommenterat klippet och vissa som kommenterade var lite mer nedvärderande ironiska and andra.

"Åh, de där utsparkarna är så söta".

Klippet har i skrivande stund setts mer än 60 000 gånger, förmodligen en lite större spridning än vad Roedeers Football som lade ut klippet hade räknat med. Det tidigare mest sedda klippet som de lagt ut har setts strax över 600 gånger.

 Västerås Roedeers – Telge Truckers


Senaste nytt

Sverige krossade Polen i VM – Wibron historisk

Miljonbeloppet: Så dyrt var Janne Anderssons avsked från landslaget

2 timmar sedan
Janne Andersson och Håkan Sjöstrand är på väg att lämna sina uppdrag i det svenska fotbollförbundet. Enligt Sportbladets uppgifter köptes de båda ut från sina respektive kontrakt för en inte så liten summa.

Stina Nilsson petas ur världscuptruppen

idag 08:19
Misslyckade resultat i premiären i Östersund petar Stina Nilsson från världscuplaget i skidskytte.

Jörgen Strand Larsen räddade poäng när Celta Vigo kryssade

idag 08:00
I halvtid ledde Cadiz matchen på bortaplan i La Liga i fotboll mot Celta Vigo med 1-0, efter mål av Chris Ramos. Men i andra halvlek jobbade sig Celta Vigo in i matchen, och kvitterade genom Jörgen Strand Larsen efter 57 minuters spel. Matchen slutade 1-1.

Duvan Zapata tvåmålsskytt när Torino vann

idag 08:00
Torino vann mötet med Atalanta hemma med 3-0 (1-0) på måndagen i Serie A i fotboll.

Djurgården fortsätter att vinna

idag 08:00
Djurgården fortsätter starkt i Hockeyallsvenskan. När laget mötte Almtuna hemma på Hovet på måndagen kom ännu en seger. Laget vann med 5-3 (1-1, 2-1, 2-1). I och med detta har Djurgården fem segrar i rad.