Nu talar OS-medaljören ut om "medaljståndet"

Henrik Rummel vann OS-brons i rodd i somras men skulle istället bli ihågkommen för en väldigt avslöjande bild vid medaljceremonin.– Det var lite bisarrt faktiskt, säger han till Aftonbladet.


BildenHenrik Rummel under medaljceremonin i London-OS spred sig som en löpeld över hela världen. Anledningen? Rummels tajta byxor visade lite väl mycket och en viss penisposition skapade en del frågor.

Rummel förnekade snabbt efteråt att han inte hade erektion. Nästan ett år senare talar nu roddaren ut i en intervju med Aftonbladet.

"Det var väldigt, väldigt kul"

– Det var en märklig känsla, jag har ju aldrig varit känd för något annat än rodd. Men rodd får inte så stor uppmärksamhet vanligtvis och nu fick vi äntligen rubriker – men av en annan anledning. Men det förtog inte glädjen, den mesta fokusen var på vårt OS-brons. De flesta kommentarerna jag fick från folk var att de gratulerade mig, säger han och fortsätter:

– Men det var lite bisarrt faktiskt, att det blev så stort. Fast jag tyckte att det var väldigt, väldigt kul. Mina föräldrar var riktigt oroliga för att jag skulle tycka att det var pinsamt, men för mig var hela saken bara rolig.

"Bekvämt när jag ror"

Även att han förnekat det tidigare vill han förtydliga något. Trots vad många har trott har inte Rummel stånd på bilden.

– Nej, inte alls, det är därför jag tycker att det är så roligt. Jag lägger ”den” i en viss position så att det ska vara bekvämt när jag ror. Men dräkten jag bär får en vit underton och när det stretchas ut är det nästan så att det blänker. Dessutom är dräkten tunn så man kan i stort sett se allt som är under, säger han till Aftonbladet.

Rummel berättar att hans flickvän skämdes väldigt mycket efter penisincidenten men att allt ändå löste sig. I sommar ska 26-åringen nämligen gifta sig.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

2 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

3 timmar sedan
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

3 timmar sedan
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.