Nu talar OS-medaljören ut om "medaljståndet"

Henrik Rummel vann OS-brons i rodd i somras men skulle istället bli ihågkommen för en väldigt avslöjande bild vid medaljceremonin.– Det var lite bisarrt faktiskt, säger han till Aftonbladet.


BildenHenrik Rummel under medaljceremonin i London-OS spred sig som en löpeld över hela världen. Anledningen? Rummels tajta byxor visade lite väl mycket och en viss penisposition skapade en del frågor.

Rummel förnekade snabbt efteråt att han inte hade erektion. Nästan ett år senare talar nu roddaren ut i en intervju med Aftonbladet.

"Det var väldigt, väldigt kul"

– Det var en märklig känsla, jag har ju aldrig varit känd för något annat än rodd. Men rodd får inte så stor uppmärksamhet vanligtvis och nu fick vi äntligen rubriker – men av en annan anledning. Men det förtog inte glädjen, den mesta fokusen var på vårt OS-brons. De flesta kommentarerna jag fick från folk var att de gratulerade mig, säger han och fortsätter:

– Men det var lite bisarrt faktiskt, att det blev så stort. Fast jag tyckte att det var väldigt, väldigt kul. Mina föräldrar var riktigt oroliga för att jag skulle tycka att det var pinsamt, men för mig var hela saken bara rolig.

"Bekvämt när jag ror"

Även att han förnekat det tidigare vill han förtydliga något. Trots vad många har trott har inte Rummel stånd på bilden.

– Nej, inte alls, det är därför jag tycker att det är så roligt. Jag lägger ”den” i en viss position så att det ska vara bekvämt när jag ror. Men dräkten jag bär får en vit underton och när det stretchas ut är det nästan så att det blänker. Dessutom är dräkten tunn så man kan i stort sett se allt som är under, säger han till Aftonbladet.

Rummel berättar att hans flickvän skämdes väldigt mycket efter penisincidenten men att allt ändå löste sig. I sommar ska 26-åringen nämligen gifta sig.

/
/
Senaste nytt

Hedman hyllades för 1 000 matcher i NHL

2 timmar sedan

Gyökeres målsuccé – två mål på fyra minuter

igår 23:20
Viktor Gyökeres målform i Sporting Lissabon håller i sig. När laget ställdes mot Gil Vicente i den portugisiska ligan stod Gyökeres för två mål – på fyra minuter.

Formstarkt Djurgården tog sjätte raka segern

igår 21:18
Hockeyallsvenskans formstarkaste lag heter Djurgården. Hemma på Hovet mot Almtuna kom sjätte vinsten i följd. Stockholmslaget vann med 5–3.

Notan för historiska tv-avtalet: 88 miljarder

igår 21:18
Engelska fotbollsligan Premier League har skrivit ett nytt tv-avtal som sträcker sig över fyra år och är värt 88 miljarder kronor. Jätteavtalet, som är Storbritanniens största någonsin, är tecknat med Sky Sports och TNT Sports och börjar gälla från och med säsongen 2025–26.

Uefas drag: Startar ny Europaturnering

igår 18:54
Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, har presenterat en ny turnering för damerna som ska börja säsongen 2025–26.

Norrman och Åberg kan vinna prestigefullt pris

igår 18:52
Svenska golfarna Vincent Norrman och Ludvig Åberg är nominerade till priset som årets rookie på PGA-touren. Duon slåss om utmärkelsen med Eric Cole (USA) och Nico Echavarria (Colombia).