Tisdag 18 Jan
Stockholm

Bosnisk fest, Dif-kritik och familjekärlek – här är veckans sporttweets

Bara några av punkterna i Veckans Sporttweets behandlar Tobias Hysén, Mats Olsson och Bosnien-Herzegovinas avancemang till VM.
Bara några av punkterna i Veckans Sporttweets behandlar Tobias Hysén, Mats Olsson och Bosnien-Herzegovinas avancemang till VM. Foto: Bildbyrån/Twitter

Nyheter24 listar veckans bästa och mest uppmärksammade tweets från sportens värld.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

5. Fest var det här

TV4:s fotbollschef Emir Osmanbegovic var, tillsammans med tiotusentals med bosniska rötter i Sverige, jublande glad efter landets avancemang till fotbolls-VM i Brasilien. Just i den här tweeten ser man dock mest hur mycket ett VM-slutspel betyder för landet och folket. 

4. Mats Olssons storhet

Okej, tweeten i sig platsar inte på listan. Men innehållet i bilden är inget annat än magiskt. Expressen Mats Olsson i gammal god form, både utseendemässigt och stilistiskt i text. Tips, läs ingressen. 

3. En journalists vardag

Aftonbladets Robert Laul satte ord på journalisters ibland hårda vardag – på ett märkbart irriterat sätt. 

2. Dif-kritik mot SvFF

Disciplinnämndens dom mot Hammarby var stenhård. Två hemmamatcher utan publik och 250 000 kronor i böter efter kaoset i matchen mot Gais. Många gladdes därför åt att besvärsnämnden, som tar upp ärenden om de tror på en förändring av domen, valde att titta på fallet. Men det ökar inte förtroendet för det svenska fotbollsförbundet. Inte ens för Djurgårdens evenemangsansvarige Mats Jonsson som jobbar med säkerhetsfrågor på svenska fotbollsarenor dagligen. 

1. Stolt far

Glenn Hysén skräder sällan med orden. Men den här gången är det förståeligt. Tobias Hysén gjorde en kanonmatch i Sveriges 3–5-förlust mot Tyskland och satte två bollar. Det sista är en modern klassiker. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Nashville föll – trots Forsbergs uppvisning

Svenskt EM-hopp lever: "Alla chanser i världen"

Publicerades: 1 timme sedan

Hög smittspridning i Kina oroar inför OS

Publicerades: 2 timmar sedan

Svenskhoppet vidare i Australian Open

Publicerades: 3 timmar sedan

Missen: Fel person hedrades

Publicerades: igår 23:40

spel-Topptipset

Publicerades: igår 23:25