Hårvax, Zlatan och världens bäste spelare – här är veckans sporttweets

- 23/11/2013, 10:01 -
Veckans sporttweets behandlar Lasse Granqvist, Abel Xavier och gigantmötet i Sverige.

Veckans sporttweets behandlar Lasse Granqvist, Abel Xavier och gigantmötet i Sverige.

Bildbyrån

Nyheter24 listar veckans bästa och mest uppmärksammade tweets från sportens värld.

5. Nostalgitripp med Leifby

"Det var bättre förr". Det finns många journalister i Sverige som förbannar det nya mediaklimatet med snabba, lättsmälta nyheter som är dåligt korrekturlästa. Men det är få skrivande journalister som längtar tillbaka till en svunnen tid – en tid då hen inte ens var född – så mycket som Aftonbladets Marcus Leifby.

4. Journalistikens Rembrandt

En av grävjournalistikens största hyllar den kanske störste inom sportjournalistiken. När slår Ken Ring en signal till Granqvist om ett samarbete?

3. Zlatans stora sorg

Cristiano Ronaldo fyra, Zlatan Ibrahimovic två. Det var många som tyckte synd om den svenske stjärnan efter Sveriges förlust mot Portugal – och man kan väl inte annat än att hålla med Jonas Gardell?

2. Abel Xavier-time

För en idrottsintresserad blir det sällan mer intressant än när insatta och deltagare ger insyn i deras, för utomstående, annars stängda vardag. De före detta landslagsstjärnorna Kennet Andersson och Niclas Alexandersson insåg i veckan att de båda hade varit lagkamrater med den hårfagre (?) portugisen Abel Xavier.

1. Hyllningsdags

Diva, filmare, casanova; man får tycka vad man vill om Cristiano Ronaldo. Men han är en fruktansvärt bra fotbollsspelare. Det kan vara värt att betona efter uppvisningen mot Sverige.