Fredag 3 Dec
Stockholm

"Big Tone" mobbad för sin vikt – nu svarar han på kritiken

Tony Picard är den största spelaren i USA och väger ungefär 182 kg.
1 av 4
Tony Picard är den största spelaren i USA och väger ungefär 182 kg. Foto: Faksimil / ABCNews
Picard är väldigt nyttig att ha på planen med sin styrka.
2 av 4
Picard är väldigt nyttig att ha på planen med sin styrka. Foto: Faksimil / Youtube
Kompisen hänger i armen på Picard och han rör inte marken.
3 av 4
Kompisen hänger i armen på Picard och han rör inte marken. Foto: Faksimil / ABCNews
Här med några av sina kompisar.
4 av 4
Här med några av sina kompisar. Foto: Faksimil / ABCNews

Poänggörarna, running backs, i amerikansk fotboll är vanligtvis små och snabba spelare. Men i highschool-laget White Swan tänker man nytt. Där har 182 kilo Tony Picard fått den positionen – och blivit mobbad för det. Nu har han svarat på sin Facebook.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tony Picard, med smeknamnet "Big Tone", är egentligen som vilken amerikansk fotbollsspelare som helst. Han älskar sporten och har under hela livet utövat den. Men samtidigt är han unik eftersom att han väger 182 kilo – vilket gör honom till den tyngste running backen i hela USA.

Efter att ESPN gick ut med en bild på honom på sin Facebook-sida har han blivit omskriven i hemlandet. Många skrev elaka kommentarer om hans vikt och utseende. En kommentar var "Det är roligt att han är fet". Men Picard svarade på kritiken på sin Facebook där han fick stor respons.

"För de människor som försöker att trampa på mig, jag kunde inte bry mig mindre om alla negativa kommentarer. Jag gör bara vad min tränare ber mig att göra och det är att springa med bollen. Ja, jag är fet, men jag gör vad jag kan, jag gör det jag älskar och det är att spela fotboll."

Picard, spelar för White Swan High School i Yakima, Washington, har enligt statistik sprungit över 700 yards och gjort 15 touchdowns.

Se en video på Picard här:


Kommentera
Kopiera länk
Dela