Slalomåkare kritiseras för gamla nakenbilder – nu kastar fansen kläderna som stöd

OS-deltagaren Jackie Chamouns tre år gamla nakenbilder kritiserades av hemlandet Libanons regering. Nu visar välvilliga människor på sociala medier sitt stöd till alpinåkaren – genom att kasta kläderna.


En skandal har skakat OS. I alla fall om man frågar Libanons regering och olympiska kommitté.

Den 22-årige libanesiska slalom- och storslalomåkaren Jackie Chamoun poserade lättklädd i en österrikisk kalender för tre år sedan och nu har fotograferingen blivit uppmärksammad inför OS. En film och bilder som visar arbetet bakom kulisserna på fotograferingen har läckt ut på internet och visar mer naket än själva bilderna som publicerades i kalendern.

Regering vill ha en utredning

Daily Star skriver att lokala medier i Libanon har varit kritiska mot Chamouns extraknäck och landets sport- och ungdomsminister, Faisal Karami, har till och med kontaktat den libanesiska olympiska kommitténs ordförande, Jean Hammam, och bett om att "fallet" bör utredas. Därefter bör det tas nödvändiga åtgärder för att skydda Libanons rykte.

Historien har blivit omtalad och nu har Jackie Chamoun skrivit ett inlägg på Facebook där hon ber om ursäkt för fotograferingen och ber folk att inte sprida bilder och filmer.

Nu har många reagerat över kritiken hon har fått och hashtaggen #StripForJackie har startats på sociala medier för att stötta Jackie Chamoun, skriver Buzzfeed. Många publicerar avklädda bilder där de visar sitt stöd och många publicerar också skämtsamma bilder som är tagna i andra sammanhang.


(Foto: Facebook)


(Foto: Facebook)


(Foto: Facebook)

Jackie Chamoun har fått ett stort stöd och tusentals fler som gillar hennes Facebook-sida.

Chamoun verkade dock inte ha något emot bilderna innan OS, men verkar nu ha ändrat sig efter all uppmärksamhet. I en intervju med NBC innan OS sa hon: "När folk söker på mig på nätet ibland kommer de att kunna se de här bilderna på en gång och man kan ju tycka att det kanske inte är det bästa och inte den bästa bilden man kan förmedla av sig själv. Men jag bryr mig verkligen inte. Jag tyckte verkligen om det och jag ångrar mig inte. Jag tycker om de här bilderna."

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?