Sport-Expressens krönikör Anna Friberg.
Sport-Expressens krönikör Anna Friberg. - Foto: Expressen

"Skidskytteherrarna kunde ha stannat hemma"

Sport-Expressens krönikör Anna Friberg tycker att de svenska skidskytteherrarna kunde ha stannat hemma och uppmärksammar Hollands otroliga facit i skridskoåkningen.


Het: Lettland stod för en rejäl knall i hockeyn när man slog ut VM-finalisten Schweiz i åttondelsfinalen. I kväll väntar Kanada i kvartsfinal. Skrällchans igen? Minimal.

Hetare: Herregud, så nära det var att Emil Hegle Svendsen ”firade” bort sitt guld i skidskyttets masstart. Turen var dock på norrmannens sida – som brast ut i gråt efter guldet.

Hetast: 20 medaljer och i topp i medaljligan. Holland dominerar i Sotji. Men galnaste av allt, samtliga 20 medaljer har kommit på olika skridskodistanser. 19 i speed-skating och en i shorttrack.

Iskallt: Boom, boom, boom. När det äntligen blev start i herrarnas masstart i skidskytte så ville det sig varken för Fredrik Lindström eller Björn Ferry. Och det är väl egentligen ganska talande för svenskt skidskytte just nu. Damerna tog sig inte ens till OS och herrarna, ja de kunde nästan lika gärna ha stannat hemma.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!