Aftonbladets sportjournalist Robert Laul.
Aftonbladets sportjournalist Robert Laul. - Foto: Marcus Ericsson

"Hög tid att hiva ut sporten från OS-programmet"

Aftonbladets sportjournalist summerar det bästa och sämsta från vinter-OS i Sotji. Damhockeyn, curlingens kraft som tevesport och vintersportens hårdrocksgren hyllas. Samtidigt vill han ha bort en av OS-sporterna från programmet.


Het: Damhockeyn. Tråkigt förstås att Kanada och USA är så överlägsna men hockeyn som spelas är ren och rapp och inte mer än rätt att hockeytjejerna får visa upp sig på isen inför storpublik. Men nu måste tacklingar börja tillåtas.

Hetare: Curling. Blomstrar varje OS. En fenomenal tevesport. Schack med action. Du kommer nära, och det går lagom långsamt utan att bli segt. Om jag haft en miljard över hade jag styrt upp en proffscurlingliga med mixade lag. 

Hetast: Skicross/boardercross. Om konståkning är klassisk musik är detta vinteridrotternas hårdrock. Genial tävlingsform som rimligen bara kommer att bli större och populärare.

Iskallt: Nordisk kombination. Hög tid att hiva ut denna märkliga blandning av backhoppning och längdåkning från OS-programmet. Enda grenen där damer inte tillåts tävla. Och vet ni vem som tog OS-guld? Nä, just det.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!