Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bandy är en "absurd ny sport" i USA

- 13/08/2014, 15:44 -
Bandy - en exotisk sport i USA.

Bandy - en exotisk sport i USA.

BILDBYRN / NIKLAS LARSSON

Nej, bandy är inte en stor sport borta i staterna.

"Absolutely absurd new sports you've never heard of". Det är rubriken Huffington Post använder i en artikel om märkliga sporter. Där är den i Sverige mycket traditionella sporten bandy med.

Bandy, som har sina anor från England i mitten av 1800-talet, jämförs där med sporter som tåbrottning, bubble football och barbåtsrace.

"Spelas oftast utanför USA"

Bleacher Report, som Huffington Post länkar till, använder sig av följande rubrik i artikeln: "Ridiculous new sports you've never heard of".

Sedan beskriver de bandy så här:

"Likt ishockeyn spelas oftast bandy på platser utanför USA, men det behöver inte betyda att vi amerikaner inte borde lära känna sporten – särskilt eftersom en del människor vill ha det som en olympisk sport", skriver de och fortsätter med att förklara reglerna.

"En av de mest roliga sporterna"

"Med åtta till elva spelare i varje lag, tar bandy ingredienser både från ishockey och fotboll, för de samman med en extra krydda och blir en av de mest roliga sporter någon kan se eller utöva."

Så det är inte det att man underskattar underhållningen med bandy – även om trovärdigheten sjunker något då man påstår att det är en ny sport. 

Ett nyhetsinslag där man förklarar bandy i Winnipeg-kanalen Shaw Tv.

Borde bandy vara en OS-gren?