Det gör ont att få en baseboll i ansiktet

Att få en baseboll kastad i ansiktet är inte skönt. Det kan Giancarlo Stanton intyga.


Baseboll som sport är ingen lek. Visst, det är en mer avancerad variant av brännboll men slagträet innehåller aluminium och bollarna är hårdare. De är till och med så hårda att de kan bli livsfarliga projektiler. Så här såg exempelvis Delino DeShields ut efter att ha fått en boll på kinden

Nu har det hänt igen och den här gången var det MLB-laget Miami Marlins stjärna Giancarlo Stanton som fick ta smällen. Milwaukee Brewers kastare Mike Fiers träffade olyckligt hans ansikte med bollen i en fart av drygt 140 kilometer i timmen. 


Stanton, som är en ligans bästa spelare och är en trolig kandidat till priset för mest värdefulla spelaren den här säsongen, fick flera benbrott i ansiktet, sår och tandskador. Faktum är att han med stora sannolikhet missar den resten av säsongen – men han verkar inte nedslagen för det. 

"Efterspelet...gör stora framsteg! Jag vill tacka alla som har hjälpt mig i min rehabiliteringsprocess. Era fina meddelanden, tankar och böner har betytt allt för mig. Nu fortsätter jag framåt", skriver Stanton på sin Instagram.

LÄS MER:

8 reflexer som man måste se för att tro på

Så ser du ut – om du får en baseboll i ansiktet

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!