Men bra på skidor det är han verkligen.
1 av 3
Men bra på skidor det är han verkligen. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN
Han verkar triggas av att spöa Sverige.
2 av 3
Han verkar triggas av att spöa Sverige. - Foto: BILDBYRN / GEPA Pictures
Northug.
3 av 3
Northug. - Foto: BILDBYRN / BILDBYRN

Northugs nya Sverige-hån: "Frustrerande att jag inte vann med mer"

Northug verkar älska att provocera våra svenska skidåkare.


Under skid-VM i Falun för sex månader sedan gjorde Petter Northug kaos med Sverige. Norrmannen tog hela fem guld, och under gårdagen la han upp en bild på sitt Instagram-konto och mindes tillbaka lite.

På bilden ses han gå i mål som etta före svenske Calle Halfvarsson, och bildtexten är minst sagt provocerande.

"Även om det har gått sex månader sen VM i Falun är det fortfarande frustrerande att jag inte slog Sverige med mer än tio meter i stafetten. Men min dåliga insats motiverar mig till att bli en bättre skidåkare i framtiden. Det kommer aldrig att hända igen"

Inte nog med att Northug lovar att aldrig mer vinna med mindre än tio meter mot Sverige, han har även använts sig av ett antal oklara hashtags, som #stureplan, #slowskieer #RespectSweden och #SorryNorway.

Förhoppningsvis peppar detta svenskarna att spöa Northug i framtiden.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Northug?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

1 timme sedan

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

1 timme sedan
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

1 timme sedan
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

2 timmar sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.