Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

6 idrottare som bevisar att du inte behöver kött

- 21/08/2015, 12:33 -
1 av 6

2 av 6

Instagram

3 av 6

Instagram

4 av 6

Bildbyrån

5 av 6

Bildbyrån

6 av 6

Facebook

"Du måste äta kött för att bygga muskler och kunna prestera på topp!" Eller?

Att få i sig tillräckligt med protein är viktigt, framför allt om du vill bygga muskler. Men att man måste äta kött för att göra det är inte helt sant. Det finns nämligen andra proteinkällor att välja på, till exempel bönor, qunioa och linser.

Här är fem exempel på idrottare som presterar på toppnivå, utan att stoppa i sig ett uns kött.

1. David Carter

Carter är 130-kilos veganen som spelar för amerikansk fotboll för Chicago Bears. Förutom att vara en tungviktare på fotbollsplanen är han också en djurrättsaktivist, och hans instagram kan vara värd att följa om du behöver lite inspiration.

2. Patrik Baboumian

Patrik Baboumian eller "Tysklands starkaste man" som han också kallas, har världesrekordet i stocklyft i under 105-kilosklassen då han lyfte 162 kilo. Han har varit vegetarian sedan 2005 och blev vegan 2011.3. Venus och Serena Williams

Supersyrrorna Williams är veganer. Venus valde att gå över till dieten när hon fick diagnosen Sjögrens syndrom och tvingades lägga av med tennis, även om hon har börjat lite smått nu igen. Även hennes syster Serena är vegan och rankas som världens bästa kvinnliga tennisspelare.

4. Carl Lewis

Lewis blev vegan inför VM 1991 och gjorde ett fantastiskt mästerskap med två guld och ett silver, där han bland annat satte nytt världsrekord på 100 meter.


Bildkälla: Bildbyrån

5. Bode Miller

Bode Miller har varit vegetarian hela livet och bor nu på en bondgård likt den han växte upp på. Han har även vunnit fem VM-guld och ett OS-guld.


Bildkälla: Bildbyrån

6. Nick och Nate Diaz

MMA-bröderna Diaz har varit framgångsrika i UFC, och de båda äter en strikt raw-vegan diet.

Bubblare: Mike Tyson har blivit vegan efter sin boxningskarriär och gick ner över 40 kilo efter övergången.


Har vi glömt någon? Lämna gärna en kommentar.