Brottningsmatchen spårar ur – då börjar tränarna slåss med publiken

Domaren bröt matchen efter att den ena brottaren slagit den andra i ansiktet.


Att sport är viktigt för människor vet vi, slagsmål mellan fotbollsfans har vi vant oss vid. Det har till och med gått så långt att inrikesministern Anders Ygeman (S) vill sätta fotboja på huliganerna när det är match.

Men publiken på en brottningsmatch hör man sällan så mycket av.

Under helgen var det European Cup of Nations i Burkarest och brottning mellan Ryssland och Georgien. De båda länderna har legat i krig och relationerna skulle väl kunna beskrivas som frostiga.

När så ryssen Imil Sharafetdinov ställdes mod Zurab Datunashvili på brottarmattan var det redan från början mycket känslor.

Domaren tvingades stoppa matchen flera gången, bland annat slog Datunashvili till Sharafetdinov rakt i ansiktet. Detta blev för mycket för både tränare och fans som stormade ringen.

Ett vittne, Gogi Goguashvili, säger till nyhetsbyrån TASS att brottarna hade svårt att hålla sina känslor i styr och det var det som utlöste jättebråket.

Några minuter senare lugnade det hela ner sig och brottarna tog varandra i hand. Båda diskvalificerades dock men det hindrade inte Ryssland från att vinna turneringen efter att senare slagit Ukraina.

För bara någon månad sedan attackerade supportrar till Legia Warszawa personal på sin egna arena med slag,sparkar och pepparsprej.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

1 timme sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.