Ryktats till storklubbar: "Väldigt nöjda med procenten på Omar Colley"

- 24/01/2018, 10:35 -

I veckans Studio Allsvenskan berättar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att klubbarna i Belgien inte gillar vidareförsäljningsklausuler. – Det landet gillar inte när man betalar dyrt och har en sådan procentsats som vi hade.

Studio Allsvenskan är tillbaka med ett nytt avsnitt och gästas denna veckan av Djurgårdens sportchef Bosse Andersson, även kallad, Super-Bo inom supporterkretsar. Flera segment diskuteras, bland annat transferfönstret och Djurgårdens vidareförsäljningsklausuler på sina spelare. En av de spelare som avhandlas i avsnittet är Omar Colley som i somras enligt The Sun ska ha haft ögonen på sig från bland annat Watford. 

När Henrik Eriksson frågar om det är vanligt att Djurgården har vidareförsäljningsklausuler likt den som ryktas finnas på den nu 25-årige Omar Colley svarar Bosse Andersson med stor entusiasm. 

– Absolut. Det är ganska vanligt. 

Vad ligger den procenten på? 

– Det beror på. Men vi är väldigt nöjda över den procenten, säger Bosse Andersson i veckans Studio Allsvenskan.

Med Omar?

– Absolut. För den klubben, det landet, gillar inte när man betalar dyrt att ha en sådan procentsats som vi hade.

Är det någon annan förutom Omar som ni har där ute?

Jag tycker att alla klausulerna som vi har haft, har vi en otrolig tur med. Oavsett om det har varit prestation eller vidareförsäljning.

Sebastian Andersson till exempel?

Ja det var också bra.

Marcus Birro leder som vanligt dagens avsnitt och i soffan återfinns chefredaktör Henrik Eriksson och sportreportern Philip De Giorgio.

Här kan du lyssna på avsnittet i sin helhet som podcast och här kan du se hela avsnittet. 

Var det rätt av Djurgården att sälja Omar Colley?