Tisdag 27 Sep
Stockholm

Dopingattacken efter Jon Jones vinst mot Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson slåss mot Jon Jones
Anklagelser om doping av rival. Foto: TT / AP / John Locher AP / TT Kyusung Gong

Titelmatchen mellan svensken Alexander Gustafsson och Jon Jones blev ingen nagelbitare. Matchen var över redan vid tredje rond då Jones slog en serie slag mot Gustafssons bakhuvud och domaren därefter bröt. Nu anklagas Jones för doping.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

2013 när killarna möttes var det en otroligt jämn match och det var marginaler som blev avgörande. Men nej, nattens titelmatch i Los Angeles mellan svensken Alexander Gustafsson och Jon ”Bones” Jones blev ingen rysare denna gång. Gustafsson blev utklassad totalt efter bara tre ronder och domaren avslutade matchen, rapporterar Expressen.

Men direkt efter matchen riktades dopningsanklagelser mot den amerikanska vinnaren Jones. Och dessa anklagelser kom inte från vem som helst, utan från ingen mindre än den tidigare konkurrenten Daniel Cormier. Men efter att Cormier gått upp en viktklass menar han att det fortfarande är han som är världsmästare, och att det bara  finns en. 

"Pappa är hemma nu"

Det var något som Jones inte höll med om. Direkt efter vinsten mot Gustafsson sa Jones:

– Pappa är hemma nu. Bevisa för fansen att du är den riktige mästaren. Kom och ta tillbaka ditt bälte. Jag väntar på dig.

Och det blev minst sagt svar på tal. I ett Twitter-inlägg skriver Cormier "Jag menar vafan, han borde ju vinna. Då han startar med ett försprång varenda gång".

Svar på tal från Daniel Cormier. Bildkälla: Faksimil Twitter

Dopat till sig en seger?

Cormier menar alltså nu att Jones inte har slagits sig till en seger, utan dopat till sig den. Anklagelserna kommer ju inte helt från tomma luften då Jones faktiskt har testat positivt för doping två gånger under karriären.

Beskedet om att titelmatchen skulle flyttas från Las Vegas till Los Angeles kom på julafton. Orsaken till det var att Jones under ett dopingtest 9 december testat positivt för den anabola stereoiden turinabol, vilket ledde till att han blev förbjuden att tävla i delstaten Nevada, skriver Expressen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om tidernas fight i UFC 229 mellan Khabib Nurmagomedov och Connor McGregor. Det var en match där rivaliteten mellan dem hade byggts upp i flera år innan. Matchen slutade i kaos vilket kanske inte var en skräll då båda uttalade sig inför matchen och sa att de faktiskt inte skulle respektera varandra över huvudtaget.

MMA
/
UFC
Tittade du på matchen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.