Onsdag 18 Maj
Stockholm

Handbolls-VM 2019 – så spelar Sverige

Svenska herrlandslaget i handboll firar
Svenska handbollslandslaget inleder VM mot Egypten på fredag. Foto: Fredrik Sandberg/TT

På torsdag sätter världsmästerskapen i handboll för herrar igång och i år är Danmark och Tyskland värdnationer. Sverige premiärspelar under fredag kväll mot Egypten och matchen visas i TV10.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under torsdagen drar handbolls-VM igång och det är värdnationerna Tyskland och Danmark som inleder mästerskapets första matcher mot Korea respektive Chile. 

Sverige spelar samtliga gruppspelsmatcher i Royal Arena, Köpenhamn, och inleder mot Egypten på fredag. 

Viasat äger TV-rättigheterna till mästerskapet vilket innebär att alla matcher är tillgängliga på Viaplay men kommer även att sändas i TV3 och TV10.

Handbollslegendaren Magnus Wislander, som nuvarande är assisterande tränare i Redbergslids IK och expertkommentator på Sveriges Radio, menar att Sveriges chanser att vinna är stora.

Det handlar om det klassiska, få till lagdelarna. Sverige har bra möjligheter med en rutinerad trupp men måste få försvarsspelet att fungera, säger Wislander till Nyheter24.

Regerande mästaren tillika förhandsfavoriten Frankrike går in i turneringen under torsdagen då de spelar mot Brasilien. Spelbolagen är överens då Frankrike, tillsammans med värdnationen Danmark, är favoriter till att ta hem mästerskapet. Sverige, med sina fyra VM-guld, får ses som en joker, enligt oddssättarna.

Frankrike är ju en stornation och har många spännande unga spelare. Även de nordiska länderna (Sverige, Danmark och Norge) bör gå långt i turneringen, avslutar Wislander.

Så spelar Sverige i världsmästerskapet

11 januari, fredag, kl. 20:30
Egypten - Sverige, Royal Arena (Köpenhamn), Viaplay och TV10

13 januari, söndag, kl. 20:30
Sverige - Argentina, Royal Arena (Köpenhamn), Viaplay och TV3

14 januari, måndag, kl. 20:00
Sverige - Angola, Royal Arena (Köpenhamn), Viaplay och TV3

16 januari, onsdag, kl. 20:30
Qatar - Sverige, Royal Arena (Köpenhamn), Viaplay och obestämd TV-kanal

17 januari, torsdag, kl. 20:30
Sverige - Ungern, Royal Arena (Köpenhamn), Viaplay och obestämd TV-kanal

Speldatum för åttondelsfinaler, kvartsfinaler och semifinaler meddelas senare medan finaldatumet är satt till 27 januari. VM-finalen blåser igång 18:00 i Jyske Bank Boxen (Herning) i Danmark och matchen visas i Viaplay och på obestämd TV-kanal.

Vinner Sverige handbolls-VM?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt