Onsdag 27 Okt
Stockholm

Hasse Backe om Allsvenskan 2019: "De blir riktigt farliga"

I senaste avsnittet av Studio Allsvenskan berättar Hasse Backe om sina tankar inför kommande säsongen.
I senaste avsnittet av Studio Allsvenskan berättar Hasse Backe om sina tankar inför kommande säsongen. Foto: TT

I senaste avsnittet av Studio Allsvenskan berättar tv-profilen Hasse Backe om sina tankar inför säsongen av Allsvenskan, han avslöjar också om han själv skulle kunna tänka sig att träna ett lag i ligan samt vilka som vinner ligan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under fredagen gästade den förre tränaren och tv-profilen Hasse Backe podcasten Studio Allsvenskan. I avsnittet berättar han om sina tankar och funderingar inför kommande säsongen av Allsvenskan. Vilka han tror kommer sluta topp tre och vad lag som IFK Göteborg, Elfsborg och Häcken måste göra för att prestera bättre i år. Dessutom avslöjar han huruvida han själv är aktuell eller skulle kunna tänka sig att träna ett lag i Allsvenskan. 

– Jag skulle inte ta ett allsvenskt lag, det skulle kännas som att börja om. Tveksamt om jag kommer ta något mer lag alls, då måste det vara något där förutsättningarna är på plats, berättar Hasse Backe i podden. 

Allsvenskans topp tre enligt Backe. 

När Backe får frågan om vilka han tror kommer sluta i toppen av Allsvenskan när vi summerar säsongen i november svarar han så här

– Malmö, AIK, Norrköping. Jag tror att Norrköping blir ett utropstecken och kommer kunna vara med och utmana Malmö om guldet hela vägen in, förklarar Backe. 

Hasse Backe tror att det är Malmö FF vinner SM-guld 2019. Bildkälla: TT/Andreas Hillergren.

"Man ska inte ha några höga förväntningar på laget i år"

I podden går den förre tränaren till attack mot Blåvitt för deras val att ta in fotbollsföretaget Soccer Services för att försöka vända den negativa trenden som laget hade förra säsongen. 

– Jag förstår inte varför man tar in en spansk konsult till mäktiga IFK Göteborg, man ska väl inte behöva ta in en konsult för att diskutera anfallsuppbyggnad och sista tredjedelen, berättar Hasse Backe och fortsätter: 

– Man ska inte ha några höga förväntningar på laget i år. Ser man till truppen och materialet så är det inget som talar för att de kommer bli ett topplag.

"De har tillräckligt bra material för att hota om en topp tre placering"

Häcken och IF Elfsborg kunde man hitta på en 5:e respektive 12:e plats i tabellen efter förra säsongen, men nu måste kravbilden skruvas upp om du frågar Hasse Backe. Så här säger han om lagen inför säsongen:

– Nu får vi sätta lite press på Andreas Alm (tränare i Häcken). Nu är det dax för dom, de har varit i skymundan ett tag, nu ska de ha lite krav på sig. Det har tillräckligt bra material för att hota om en topp tre placering. 

Jimmy Thelin (tränare Elfsborg har fått sitt inkörsår 2018 och nu med ett hyfsat spelarmaterial måste det börja hända saker i Elfsborg. Man måste få ut mer av laget, man behöver ha en jämnare kurva i matcherna över längre perioder, det kravet kan man ställa på laget inför säsongen, säger Backe i podden. 

Lyssna på hela avsnittet där Hasse Backe pratar om fler lag här!

Borde Backe ta över ett lag i Allsvenskan?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela