Göteborgspelare och tränaren Poya Asbaghi.
IFK Göteborgtränaren Poya Asbaghi vill se ett kaxigt, hängivet och ödmjukt lag i år. - Foto: TT

Poya Asbaghi: “Vi ska vara kaxiga och hängivna i år”

Studio Allsvenskan besökte Kamratgården och träffade IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi. Han berättade om lagbygget, att jobba utan sportchef, föryngringen av truppen, målsättningar och planen för den tuffa framtiden.


Det var ett mörkt år för IFK Göteborg förra säsongen. Med endast 31 tagna poäng landade laget på en elfte plats i tabellen, vilket är det sämsta resultatet på väldigt länge för västkustlaget. Nu vill tränaren Poya Asbaghi vända på den negativa trenden. Poddtrion ifrån Studio Allsvenskan tog sig till Kamratgården för att reda ut några frågetecken inför den kommande säsongen, se hela intervjun i spelaren ovan. 

– Vi har fått en större förståelse för vår situation, vad gäller bådet laget och vår ekonomi, berättar Poya Asbaghi. 

Blåvitt spelarna samlas i en ring inför en match i Allsvenskan 2018. Bildkälla: TT

Rutin och erfarenhet har bytts mot ungdomar som ska blomma

Laget har tappat tre erfarna spelare inför denna säsongen. David Boo Wiklander fick inget förlängt kontrakt, Emil Salomonsson drog till Japan och Tobias Hysén la skorna på hyllan. På grund av lagets dåliga ekonomi har man nu lyft upp flera talanger från ungdomslaget. IFK Göteborg ser sig dock om efter nya spelare att värva innan transferfönstret stänger 4:e april. 

– Vi letar efter den bästa möjliga spelare som vi tror kan höja Blåvitt 2019. Vi har inte låst oss vid någon position. För oss handlar det om att få in en riktigt riktigt bra spelare på någon position. Det gör att vi kan göra om för att den totala effekten ska bli så bra som möjligt, förklarar Blåvittränaren. 

Vad kan Blåvittsupportrarna förvänta sig i år? 

– Vi må vara unga men vi ska inte fastna på det, vi ska vara kaxiga men på det sättet som är ödmjukt, men alltid kaxiga och hängivna vår spelstil. Vi ska alltid vinna på vårt sätt oavsett motståndare, berättar Asbaghi.

Läs också om hur IFK Norrköpingtränaren Jens Gustafsson tänker inför den kommande säsongen här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att IFK Göteborg åker ur Allsvenskan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sverige mot Ungern igen i EM

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

1 timme sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

1 timme sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

3 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

3 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.