Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Poya Asbaghi: “Vi ska vara kaxiga och hängivna i år”

- 01/03/2019, 15:12 -

Studio Allsvenskan besökte Kamratgården och träffade IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi. Han berättade om lagbygget, att jobba utan sportchef, föryngringen av truppen, målsättningar och planen för den tuffa framtiden.

Det var ett mörkt år för IFK Göteborg förra säsongen. Med endast 31 tagna poäng landade laget på en elfte plats i tabellen, vilket är det sämsta resultatet på väldigt länge för västkustlaget. Nu vill tränaren Poya Asbaghi vända på den negativa trenden. Poddtrion ifrån Studio Allsvenskan tog sig till Kamratgården för att reda ut några frågetecken inför den kommande säsongen, se hela intervjun i spelaren ovan. 

– Vi har fått en större förståelse för vår situation, vad gäller bådet laget och vår ekonomi, berättar Poya Asbaghi. 

Blåvitt spelarna samlas i en ring inför en match i Allsvenskan 2018. Bildkälla: TT

Rutin och erfarenhet har bytts mot ungdomar som ska blomma

Laget har tappat tre erfarna spelare inför denna säsongen. David Boo Wiklander fick inget förlängt kontrakt, Emil Salomonsson drog till Japan och Tobias Hysén la skorna på hyllan. På grund av lagets dåliga ekonomi har man nu lyft upp flera talanger från ungdomslaget. IFK Göteborg ser sig dock om efter nya spelare att värva innan transferfönstret stänger 4:e april. 

– Vi letar efter den bästa möjliga spelare som vi tror kan höja Blåvitt 2019. Vi har inte låst oss vid någon position. För oss handlar det om att få in en riktigt riktigt bra spelare på någon position. Det gör att vi kan göra om för att den totala effekten ska bli så bra som möjligt, förklarar Blåvittränaren. 

Vad kan Blåvittsupportrarna förvänta sig i år? 

– Vi må vara unga men vi ska inte fastna på det, vi ska vara kaxiga men på det sättet som är ödmjukt, men alltid kaxiga och hängivna vår spelstil. Vi ska alltid vinna på vårt sätt oavsett motståndare, berättar Asbaghi.

Läs också om hur IFK Norrköpingtränaren Jens Gustafsson tänker inför den kommande säsongen här.

Tror du att IFK Göteborg åker ur Allsvenskan?