Fredag 30 Jul
Stockholm

Här är allt du behöver veta om Annelie Pompe

Annelie Pompe
Äventyraren och bergsklättraren Annelie Pompe är aktuell i årets upplaga av succéprogrammet Mästarnas mästare. Foto: Foto: Instagram

Äventyraren och bergsklättraren Annelie Pompe är aktuell i årets upplaga av succéprogrammet Mästarnas mästare. Här är allt du behöver veta om henne!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I år syns Annelie Pompe i tv-rutan när hon tävlar med och emot andra kändisar i SVT:s tävlingsprogram Mästarnas mästare. Men vem är egentligen den energiska äventyraren?

Världsrekord i fridykning

Annelie föddes 25 februari 1981 i Göteborg och i sin repertoar har hon en hel del spännande saker. Vid 13 års ålder började hon sportklättra och har slagit kvinnligt rekord i både höjd och djup utan andningsapparat. 

Hon är en riktig fena på fridykning och har vunnit silvermedalj AIDA VM. I oktober 2010 slog hon även världsrekord i fridykning med variabla vikter när hon dök ner till 126 meters djup. Hon har även slagit två svenska rekord i fridykning. 

Bland alla de berg hon klättrar har hon hunnit pricka av "Seven Summits", vilket innebär att hon klättrat det högsta berget på alla världens kontinenter.

Professionell äventyrare – delar med sig av resorna på Instagram

Annelie Pompe. Foto: Instagram

Utöver dykningen kan man spotta Annelie medan hon klättrar, åker skidor, löper, surfar, åker kajak på Instagram. Där följer mer än 45 000 människor hennes liv, medan hon reser världen runt på olika äventyr. 

När hon inte jobbar på äventyrandet agerar hon även coach och motiverande talare, såväl som fotograf och författare. Om du vill kliva in i hennes inre tankar kan du läsa någon av hennes böcker "Tankar under ytan", "Otroligt högt och extremt djupt" och "En äventyrares guide till inre ro genom mental träning, mindfulness och bättre andning". 

Delar med sig av hur man blir en äventyrare till andra 

På sin hemsida delar Annelie med sig av de saker hon själv menar, har gjort henne till den livslustfyllda äventyrare hon är. 

Bland annat tackar hon: 

-  Hängivenhet. Så fort jag förälskade mig i fridykning flyttade jag till Dahab under vintrarna så att jag kunde träna året runt.

- Jag hade en erfarenhet av många andra sporter som jag kunde använda mig av i min fridykning

- Jag vet hur vilken stor roll en tränad kropp spelar. Som personlig tränare använde jag all min kunskap för att räkna ut hur och vad man ska träna.

- Jag tror på att jag kan göra allt jag sätter min tanke till 

- Jag har en stödjande och inspirerande freediving-tränare, Sebastian Näslund

- Jag övar yoga varje morgon

Mästarnas mästare sänds på SVT klockan 20:00 på söndagar.  

Kommentera
Kopiera länk
Dela