Torsdag 21 Okt
Stockholm

Bosse Andersson: “Vårt arbete ska inte synas – ingen ska veta vad vi gör”

“Vår scoutingverksamhet ska inte synas – ingen ska veta vad vi gör”, berättar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.
“Vår scoutingverksamhet ska inte synas – ingen ska veta vad vi gör”, berättar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. Foto: TT

I det senaste avsnittet av podcasten Studio Allsvenskan berättar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om hur deras scoutingverksamhet ser ut. Bland annat genom lyckade affärer med spelare från Afrika.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Podcasten Studio Allsvenskan gästades under måndagen av Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. I avsnittet berättar han om lagets scoutingarbete och hur man arbetar i Afrika, där man har koll på spelare i över 15 länder. 

Med Bosse Andersson i sportchefsrollen har Djurgården klättrat i den ekonomiska tabellen, mycket på grund av deras framgångsrika sätt att köpa, förädla och sälja spelare. I vinterfönstret plockades till exempel de två norska spelarna Aslak Fonn Witry och Per Kristian Bråtveit in. Annars har det varit vanligt att Djurgården hittat guldklimpar i Afrika. 

– Vår scoutingverksamhet ska inte synas. Ingen ska veta vad vi gör. Vi ska inte marknadsföra vår scoutingverksamhet, vi ska inte märkas. Sen har vi en fördel då vi har varit i 18 länder i Afrika, så självklart har jag bra kontakter i Afrika där vi gjort bra arbete tidigare, förklarar Bosse Andersson i podcasten Studio Allsvenskan och fortsätter:

– Lagen i Afrika vet att Djurgården är en klubb som ger trygghet, tålamod och att projekten oftast blir lyckade, vi har sålt spelare från tio olika afrikanska länder. Där har vi en fördel. 

21-årige Aliou Badji lämnade Djurgården för Rapid Wien i februari i år. Bildkälla: TT

Senast i raden av lyckade affärer med afrikanska spelare är den senegalesiska talangen Aliou Badji som i februari såldes till Rapid Wien. Efter succén med den 21-åring anfallaren hoppades Bosse Andersson att kunna lösa ytterligare en talang från Senegal, men så blir det inte. 

– Vi hade gärna haft en spelare här som vi hade god kunskap av som vi hade haft med oss under våren. Men det lyckades vi inte med, det kändes surt. Min ambition är att det säkert kommer komma något namn här framåt, säger Bosse Andersson. 

Badji Junior? 

– Det är försent tyvärr. Han spelar i Casa Sports i Senegal, vi hade det som tanke när vi sålde Aliou. Problemet är att han fyller 18 i december, det är svårt med övergångar under 18 år. Dessutom är det svårt när spelare är attraktiva för de stora klubbarna så som Monaco och Porto, avslutar sportchefen i podcasten Studio Allsvenskan. 

Sommarens transferfönster öppnar 15 juli och räkna med rörelse i spelartrupperna runt om i Allsvenskan. Men det återstår att se om Djurgården gör några affärer under sommaren. Nästa match för de blårandiga är den 1:a juli hemma mot Kalmar FF. 

Hela Studio Allsvenskan avsnittet med Bosse Andersson kan du hör här!

Läs också: Här är alla spelare med utgående kontrakt i Allsvenskan.

Kommer Djurgården topp 3 i Allsvenskan?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela