Eget stall för Emma Johansson?

- 14/04/2009, 16:07 -

Cykeltjejen är på väg att bli stjärna i ett nytt skandinaviskt stall.

Emma Johansson är på väg att bli en av Sveriges nya stora idrottsstjärnor. Silvertjejen från Peking-OS är i dag den största stjärnan i stallet RedSun cycling team, där övriga tjejer fungerar som "hjälpreda". Men hur länge hon blir kvar i teamet är oklart. Långt framskridna planer finns på att starta ett skandinaviskt cykelstall runt henne.

– Det är min stora dröm, säger Emma Johannsson enligt TT.

Tanken med ett nytt stall är att skapa så bra förutsättningar som möjligt för Johansson inför karriärens stora mål som är OS i London 2012. Idén är att Emma Johanssons blivande stallkamrater ska ha det bra ställt vad gäller lön, tränare, mekaniker, massörer och så vidare.

Hennes tränare och pojkvän, Martin Vestby, förklarar tankegångarna.

– Det är nog inte mer än 50 procent av alla cyklister i tjejstallen som får betalt. Då är det inte så lätt att säga till en lagkompis att nu får du lägga manken till, när man vet att hon inte får de bästa förutsättningarna att lyckas, säger han.

Förhoppningar finns att stallet ska se världens ljus redan till nästa säsong, men det krävs sponsorer.

– Jag vet inte om det är möjligt till nästa säsong, cykel är ju en liten sport, men det hade varit otroligt roligt. Jag ser ju de andra stora cyklisterna som ofta sitter i lag från hemlandet, säger Johansson.

Svenskan vann den senaste världscuptävlingen och har nått pallplats i de övriga två. Med de resultaten leder hon världscupen.

Skrivet av: