Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Hammarby behöver vara mer självkritiska"

- 17/02/2020, 14:57 -
Måndagar betyder alltid ett fullmatat avsnitt om allt nytt i de allsvenska lagen. Och en genomgång av alla matcher som spelats.

Måndagar betyder alltid ett fullmatat avsnitt om allt nytt i de allsvenska lagen. Och en genomgång av alla matcher som spelats.

Studio Allsvenskan.

I veckans första Studio Allsvenskan handlar en diskussion om Hammarby borde vara mer självkritiska sedan klubben gått ut och berömt sig själva efter att ha slagit rekord i omsättning.

I veckans första Studio Allsvenskan blir det het debatt direkt! Diskussionen handlar om Hammarby borde vara mer självkritiska eller inte.

Här lyssnar du på måndagens avsnitt av Studio Allsvenskan.

Hammarby gick i veckan ut med att man nu passerat bland annat Djurgården när det gäller den ekonomiska omsättningen.

Klubbens VD Henrik Kindlund gjorde offentligt en ganska stor sak av detta.

I veckans första avsnitt av Studio Allsvenskan blir det en het diskussion om Hammarby borde inta en något mer självkritisk attityd utifrån uteblivna sportsliga triumfer.

Henrik Eriksson tycker det:

– Visst, de gör ett bra jobb men varför ska man hela tiden tala om framtiden när man haft chansen de här två åren men inte tagit den. Bajen borde vara mer självkritiska när det gäller det sportsliga. Man har ju faktiskt inte lyckats omsätta den här goda ekonomin i sportsliga resultat, i titlar. Man borde ha kunnat göra det bättre, ungefär som AIK har gjort, eller likt BK Häcken och Djurgården. 

Philip De Giorgio har dock en annan uppfattning:

– 2014 spelade Hammarby i Superettan. Det får vi inte glömma, det är bara några år sedan. Det är NU man ska ta de där stegen och det är nu man ska vara med och slåss om gulden. Man har gått från Superettan till plats elva och sedan tagit steg för steg. Man ska inte gå bort sig utan cementera sig i toppen, ungefär så som AIK har gjort.

Utöver detta handlar det om att Malmö FF spelat två matcher på samma dag och att Mjällby fick möta två olika lag under samma match. Studio Allsvenskan redogör och analyserar. 

Programmet handlar också om varför fick Djurgården stryk med 1-4, om Rikard Norling verkligen är rätt man att leda det nya offensiva AIK, och om IFK Göteborgs Poya Asbaghi verkligen har fotbolls-Sveriges tuffaste jobb...

Marcus Birro läser en krönika om polisens eskalerande orättvisa gentemot svenska supportrar, och så snackar dem om en väldigt speciell nyhet som kommer lanseras på onsdag.

Dessutom får vi en redogörelse av Birros vistelse på Sirius träningsläger.

Här hittar du avsnittet.

Allt som rör Allsvenskan hittar du på vår sajt.