"Henrik Rydström vågar svinga fullt ut"

- 26/02/2020, 11:15
Ola Andersson berättar om tumultet i Sirius och förklarar varför man valde Henrik Rydström som ensam huvudtränare för 2020.

Ola Andersson berättar om tumultet i Sirius och förklarar varför man valde Henrik Rydström som ensam huvudtränare för 2020.

TT.

Sirius sportchef Ola Andersson förklarar varför trotjänaren fick lämna klubben efter sju år och varför de valde Henrik Rydström som ensam huvudtränare för Sirius: " Jag valde Henrik för att han svingar fullt"

Det var turbulent i Sirius efter förra säsongen. Sirius sportchef Ola Andersson berättar varför de valde att satsa på Henrik Rydström som ensam huvudtränare inför säsongen 2020.

I dagens avsnitt av Studio Allsvenskan är Sirius sportchef Ola Andersson gäst. Där pratar han bland annat om turbulensen i klubben under de senaste åren.

Under säsongen 2019 delade Henrik Rydström och Mirza Jelecak på huvudtränarrollen men det klagades en del över den ordningen bland spelarna i Sirius.

Ledningen tog tidigt 2020 beslutet att Mirza Jelecak skulle lämna klubben och att Henrik Rydström skulle bli ensam huvudtränare inför säsongen 2020.

– Det började egentligen redan 2018 när Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnade för Djurgården. 2019 var ju verkligen "Post Kim och Tolle" för oss i Sirius. Det viktigaste för oss var att hålla oss kvar. Det är tufft när stora profiler lämnar en fotbollsklubb, säger Ola Andersson.

Trots att laget klarade det allsvenska kontraktet och trots att de uppställda målen uppnåddes, beslutade den sportsliga ledningen i Sirius att genomföra förändringar på tränarsidan.

– Vi kände att ingen av Mirza eller Henrik kunde svinga fullt ut. Vi behövde någon som kunde svinga fullt ut och gå på sin egen linje och där tyckte jag att Rydström är rätt person för det vi vill bygga, berättar Ola Andersson i senaste avsnittet av Studio Allsvenskan.

Podcasten Studio Allsvenskan tar klivet upp på scenen. Den 26 Mars, med bara dagar kvar till den allsvenska premiären, är det dags för Allsvenskan LIVE på Debaser i Stockholm. Gäster denna exklusiva kväll är de tre sportcheferna, Björn Wesström, AIK, Jesper Jansson, Hammarby och Bosse Andersson, Djurgården.

Här löser du biljett till denna fantastiska kväll.