Ola Andersson berättar om tumultet i Sirius och förklarar varför man valde Henrik Rydström som ensam huvudtränare för 2020.
Ola Andersson berättar om tumultet i Sirius och förklarar varför man valde Henrik Rydström som ensam huvudtränare för 2020. - Foto: TT.

"Henrik Rydström vågar svinga fullt ut"

Sirius sportchef Ola Andersson förklarar varför trotjänaren fick lämna klubben efter sju år och varför de valde Henrik Rydström som ensam huvudtränare för Sirius: " Jag valde Henrik för att han svingar fullt"


Det var turbulent i Sirius efter förra säsongen. Sirius sportchef Ola Andersson berättar varför de valde att satsa på Henrik Rydström som ensam huvudtränare inför säsongen 2020.

I dagens avsnitt av Studio Allsvenskan är Sirius sportchef Ola Andersson gäst. Där pratar han bland annat om turbulensen i klubben under de senaste åren.

Under säsongen 2019 delade Henrik Rydström och Mirza Jelecak på huvudtränarrollen men det klagades en del över den ordningen bland spelarna i Sirius.

Ledningen tog tidigt 2020 beslutet att Mirza Jelecak skulle lämna klubben och att Henrik Rydström skulle bli ensam huvudtränare inför säsongen 2020.

– Det började egentligen redan 2018 när Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnade för Djurgården. 2019 var ju verkligen "Post Kim och Tolle" för oss i Sirius. Det viktigaste för oss var att hålla oss kvar. Det är tufft när stora profiler lämnar en fotbollsklubb, säger Ola Andersson.

Trots att laget klarade det allsvenska kontraktet och trots att de uppställda målen uppnåddes, beslutade den sportsliga ledningen i Sirius att genomföra förändringar på tränarsidan.

– Vi kände att ingen av Mirza eller Henrik kunde svinga fullt ut. Vi behövde någon som kunde svinga fullt ut och gå på sin egen linje och där tyckte jag att Rydström är rätt person för det vi vill bygga, berättar Ola Andersson i senaste avsnittet av Studio Allsvenskan.

Podcasten Studio Allsvenskan tar klivet upp på scenen. Den 26 Mars, med bara dagar kvar till den allsvenska premiären, är det dags för Allsvenskan LIVE på Debaser i Stockholm. Gäster denna exklusiva kväll är de tre sportcheferna, Björn Wesström, AIK, Jesper Jansson, Hammarby och Bosse Andersson, Djurgården.

Här löser du biljett till denna fantastiska kväll.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

1 timme sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.