Journalisten Mathias Lühr tycker man ska ha högt ställda krav på årets Hammarby.
Journalisten Mathias Lühr tycker man ska ha högt ställda krav på årets Hammarby. - Foto: TT

"Stort misslyckande om Hammarby inte vinner Allsvenskan"

Mathias Lühr anser att det vore ett stort misslyckande om Hammarby inte vinner guld i år, berättar han i senaste avsnittet av Studio Allsvenskan.


Under sin tid på Expressen (2000-2017) arbetade Mathias Lühr bland annat nära både Olof Lundh och Patrik Ekwall och fick åka på många mästerskap. En kort tid efter att han slutat på Expressen avslöjade han att Discovery bräckt C-More i kampen om de allsvenska rättigheterna inför säsongen 2020, en nyhet han lade ut på sin egen Twitter.

Inför säsongen 2020 lyfter han Hammarby som guldfavorit:

– Det behöver finnas en viss stabilitet bakåt och får de ordning på det har de definitivt ett lag som kan vinna SM-guld i år. Det vore en enorm besvikelse om de inte är med och slåss hela vägen in. Hammarby är på den nivån nu att de ska vara missnöjda om de inte vinner guldet i år, det laget har man.

I avsnittet talas det även om hans uppväxt i en liten ort utanför Kalmar och på frågan vad Kalmar FF betyder säger han så här:

– Kalmar FF är väldigt mycket hjärtat i staden Kalmar. Det är en enorm upplevelse att vara i Kalmar på matchdagar och jag minns ju till och med när man hade två lag i samma serie och derbyna man fick uppleva då. 

Här hittar ni avsnittet med Mathias Lühr.

Den 26 Mars tar Studio Allsvenskan klivet upp på scenen. Under en unik kväll på Debaser i Stockholm gästas showen av Bosse  Andersson, Jesper Jansson och Björn Wesström. 

Alla tre för samlas första gången på samma scen under samma kväll. Ingenting bandas. Allt är bara där och då. Kom och häng med Studio Allsvenskan och upplev en fantastisk kväll bara dagar före den allsvenska premiären.

Här köper du din biljett.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vinner Hammarby Allsvenskan i år?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

Palestina vill att Fifa straffar Israel

1 timme sedan
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

1 timme sedan
NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullet Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

3 timmar sedan
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo vann lönetvisten med Juventus som nu måste betala honom motsvarande 114 miljoner kronor.

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

3 timmar sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

idag 10:26
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.