Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenskt dubbelpar i semifinal

Sport | 10/10/2008 20:19

Det svenska dubbelparet är klart för semifinal mot Rumänien. (TT)

Det svenska dubbelparet Robert Svensson/Jon Persson är klart för semifinal i bordtennis-EM i S:t Petersburg efter seger med 4-0 mot rumänska paret Adrian Crisan/Andrei Filimon. Werner Schlager, Österrike/Trinko Keen, Holland, väntar i semifinalen för svenskarna som redan säkrat medalj.

Det tänker jag inte på, turneringen är ju inte slut, sade Jon Persson till bordtennisförbundets hemsida.

Det kunde ha varit ytterligare ett svenskt par i semi. Jens Lundqvist och Pär Gerell hade fyra matchbollar mot tyska paret Timo Boll/Christian Süss. Men trots 10-7 och 11-10 i sjunde set tappade de setet med 11-13 och matchen med 3-4. Därmed upprepade sig historien från EM i Belgrad 2007 då duon också hade matchbollar men missade semifinalen.

Mitt hjärta blödde i en timme. Sen kom Robban och Jon och såg till att det hoppade till av glädje, sade förbundskaptenen Erik Lindh.

Jens Lundqvist är ende svensk i åttondelsfinalen i herrsingel efter 4-2 mot rumänen Adrian Crisan. Sista svenska dam att åka ut blev Matilda Ekholm som förlorade mot Georgina Pota, Ungern, i fjärde omgången trots ledning med 2-1 i set.

Skrivet av: