Onsdag 28 Jul
Stockholm

Hyllningar, hat och kontakt med polisen – så blev reaktionerna efter Sverigematchen

Sverige EM
Sverige mötte Spanien under måndagen. Foto: TT/Nyhetsbyrån

Det var under måndagen som svenska EM-truppen gjorde en beundrasvärd prestation i sitt möte mot Spanien. Men åsikterna om matchen går isär.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Under måndagen samlades svenska forbollsfans över hela landet på barer, restauranger och hemma i tv-sofforna för att se Svenska fotbollslandslaget möta Spanien i någonting som redan innan förutspåtts skulle bli en spännande match. 

Uttalat innan var att Sverige skulle få det kämpigt mot Spanien – och så blev det. Genom första kvarten fick Sverige försvara sitt mål med näbbar och klor och de fick inte mer än låna bollen av Spanien. 

Chris Härenstam och Glenn Strömberg som kommenterade matchen sa att det låg i beräkningarna. 

– Detta är ju någonting man räknat med. Sverige kommer att få kämpa hårt nu för att ta bollen men främst för att behålla den, sa Glenn. 

Någon som snabbt stack ut i sitt spel var 21-åriga Alexander Isak som lyckades rycka sig den första skarpa målchensen för Sverige. Isak lyckades även traggla sig igenom en skara spanjorer för att smälla in en passning till Marcus Berg, 34, som stod inför ett nästintill öppet mål. Berg lyckades inte att få in bollen i mål utan missade chansen då han sköt över. 

Även tränare Janne Andersson har fått sig en släng av sleven efter att han bytte ut Isak. Bildkälla: Julio Munoz/TT/Nyhetsbyrån

Och reaktionerna lät sig inte väntas på.

På Bergs Instagram har det nu svämmat över med hatfulla kommentarer så pass allvarliga att polis kopplats in. Svenska fotbollförbundet följer utvecklingen i sociala medier och överväger att anmäla.

– Vi följer och samlar ihop och jag har pratat med polis om att vi ska höras i morgon, meddelade SvFF:s säkerhetschef Martin Fredman till Sportbladet.

Han möter även starkt stöd från resten av landslaget. 

Olsen tokhyllas på sociala medier

Någon som sannerligen släpade sitt strå till stacken under den nervdrypande matchen var svenska landslagets målvakt Robin Olsen, 31. Trots otaliga målchanser för Spanien lyckades den svenske mutanten att hålla nollan – hela matchen igenom. 

På Twitter, Instagram och Facebook svämmar hyllningarna över och många kallar honom hjälte. 

Robin Olssen hyllas. Bildkälla: Christine Olsson/TT/Nyhetsbyrån


Kommentera
Kopiera länk
Dela