Måndag 26 Jul
Stockholm

Här hyllas Christian Eriksen under EM-matchen mot Belgien

Hyllningen.
Danska supporters på läktaren höll upp en banner med texten "Hela Danmark är med dig, Christian". Foto: Martin Meissner/AP/TT och Wolfgang Rattay/AP/TT

Under helgens EM-premiär mot Finland kollapsade den danska spelaren Christian Eriksen. 29-åringen är lyckligtvis på bättringsvägen, och under kvällens match mot Belgien har lagkamraterna förberett en speciell hyllning till honom.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det har knappt gått en vecka sedan den danska mittfältaren Christian Eriksen kollapsade av ett plötsligt hjärtstopp under EM-premiären mot Finland.

De chockerande bilderna fick en hel fotbollsvärld att stanna upp, och det har i efterhand konstaterats att Eriksen var död vid en tidpunkt. 

Foto: Martin Meissner/TT

Laget har planerat en hyllning

Men trots den omtumlande händelsen är 29-åringen redan på bättringsvägen. 

Han spelar inte ikväll när Danmark möter Belgien på hemmaplan – men landslaget har planerat en fin hyllningsgest som de hoppas att Eriksen både ser och hör.

– Sjukhuset ligger inte långt från (arenan) Parken. Jag tror han kommer titta ut genom fönstret, höra ljudet från Parken och ha vår matchtröja på sig, säger förbundskaptenen Kasper Hjulmand.

Förhoppningsvis kunde jublet höras ända till Rigshospitalet i Köpenhamn, där Eriksen vårdas. Foto: Wolfgang Rattay/AP/TT

Stående applåd för Eriksen

Så vad är det lagkamraterna har planerat då?

Jo, eftersom Eriksen spelar med siffran tio på matchtröjan har man planerat en hyllning i den tionde matchminuten. När klockan slog tio över sex sparkades bollen ut från planen – och publiken och spelarna enades i en känslosam, stående applåd.

Hyllningen lämnade ingen oberörd. Foto: Friedemann Vogel/AP/TT

Redan vid matchens inledning hördes jubel från läktarna en enorm version av Eriksens landslagströja vecklades ut på planen.

– Så vackert, man blir berörd. Ståpäls. Det är det här fotbollen handlar om, säger TV4:s expert Lotta Schelin, enligt Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela