Isak, Lustig och Forsberg jublar efter Sveriges mål.
Isak, Lustig och Forsberg jublar efter Sveriges mål. - Foto: Erik Simander/TT

Forsbergs straffhjälte när Sverige slog Slovakien

Emil Forsbergs straff räckte. Sverige vann över Slovakien med 1-0 i den andra gruppspelsmatchen i EM.
– Fantastiskt att få sätta dit den, säger Forsberg till SVT.

Efter en riktigt seg första halvlek tände Sverige till med dryga halvtimmen kvar att spela.

Martin Dubravka i mål räddade Slovakien med två kanonräddningar – men fick vika sig till slut.

På pass från Alexander Isak kom Robin Quasion fri och fälldes i straffområdet av Dubravka som fick gult kort.

Forsberg matchhjälte

Emil Forsberg tog hand om straffen och satte en välplacerad boll i nät till höger om målvakten.

Det blev matchen enda mål och Sverige tog EM:s första seger.

– Framför allt var det väldigt skönt att vinna. Det var vårt mål idag, säger Forsberg i SVT:s sändning.

Blågult möter Polen på onsdag den 23 juni i den sista gruppspelsmatchen.

Hugo Larsson skadad – lämnar landslaget

Fansen får ersättning – efter Messis frånvaro

När Lionel Messis Inter Miami åkte till Hong Kong för ett möte med ett lokalt all star-lag hade fansen fått löftet att argentinaren skulle spela minst en halvlek.

Ronaldo vilar – spelar inte mot Sverige

Cristiano Ronaldo, 39, har vräkt in mål mot Sverige genom åren. Det gör han inte på torsdag. Världsstjärnan vilas av Portugals förbundskapten Roberto Martínez.

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

idag 08:00
Serieledande Norrköping förlänger segersviten i Svenska Basketligan herr, på måndagen vann vinstmaskinen hemma mot fjärdeplacerade Jämtland. Efter segersiffrorna 90-79 (26-16, 24-28, 22-9, 18-26) har nu Norrköping fem raka segrar. Jämtlands svit på sex matcher i rad utan förlust bröts dock.

Världstvåans sorg – pojkvännen död

idag 07:26
Belarusisk ishockey har sorg.

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

idag 06:59
Real Madrid har anmält nya rasistiska påhopp på den brasilianske anfallsstjärnan Vinicius Junior.