Måndag 26 Jul
Stockholm

6 saker du kanske inte visste om stjärnskottet Dejan Kulusevski

Dejan Kulusevski är en av Sveriges mest lovande fotbollsspelare.
Dejan Kulusevski är en av Sveriges mest lovande fotbollsspelare. Foto: Foto: Claudio Bresciani/TT och Jonas Ekströmer/TT

Fotbolls-EM 2021 är i full gång och en av Sveriges mest lovande fotbollsspelare är mittfältaren Dejan Kulusevski. Men vem är egentligen den unga talangen, vilka klubbar har han spelat för och var bor han? Det, och mycket mer, reder Nyheter24 ut!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Med mindre än en vecka kvar till den första avsparken i fotbolls-EM 2021 stod det klart att Dejan Kulusevski, tillsammans med lagkamraten Mattias Svanberg, testat positivt för covid-19. 

Trots att mästerskapet alltså fick sämsta tänkbara start för Kulusevski pekas han ändå ut som en av de mest lovande spelarna i det blågula landslaget. 

Men hur bra koll har du på stjärnskottet? Här är sex saker du kanske inte visste om honom.

Hur gammal är Dejan Kulusevski?

Dejan Kulusevski i blågult. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kulusevski föddes 25 april 2000, vilket gör att han är blott 21 år fyllda. Faktum är att det gör honom till yngst i hela den blågula landslagstruppen. Läs mer om spelarnas åldrar här.

Var härstammar namnet Kulusevski från?

Den talangfulle 21-åringen har rötter i Nordmakedonien och det är således därifrån efternamnet härstammar från. Kulusevski har faktiskt till och med dubbelt medborgarskap och representerade därför Nordmakedonien som ungdom. 

Vilka klubbar har Kulusevski spelat i?

Kulusevski knöt på sig fotbollsskorna redan som sexåring, då i IF Brommapojkarna. Efter tio år i klubben värvades Kulusevski som 16-åring till Italien – närmare bestämt Bergamo-laget Atalanta. 

I januari 2020 lämnade Kulusevski Atalanta och skrev på kontrakt för topplaget Juventus där han tagit emot hyllningar av italienarna. 

Kulusevski i klubblaget Juventus. Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Första gången som Kulusevski plockades ut till den en svensk landslagstrupp var inför EM-kvalmatchen mot Rumänien i november 2019. 

Var bor Kulusevski?

Stjärnskottet, som är uppvuxen i Vällingby, bor numera i Turin där han alltså representerar Juventus. 

Hur lång är Kulusevski?

Kulusevski är 186 centimeter lång. Läs mer om hur långa spelarna i landslaget är här.

Har Kulusevski någon partner?

Kulusevski är tillsammans med fotbollsspelaren Eldina Ahmic, 26, som var med och tog Brommapojkarna till elitettan. Hon lämnade emellertid klubben i slutet av 2020 och har sedan dess setts träna med Juventus i Turin. 

Det återstår alltså att se huruvida flickvännen kan komma att spela för samma klubblag som Kulusevski själv. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela