Patrick Ekwall berättar om frun Hannahs bortgång i SVT:s "Min sanning".
Patrick Ekwall berättar om frun Hannahs bortgång i SVT:s "Min sanning". - Foto: Stella Pictures och Skärmavild/SVT

Patrick Ekwall om tiden efter frun Hannahs död: "Ett trauma"

I februari 2021 förlorade Patrick Ekwall sin fru Hannah Ekwall som drygt ett år tidigare drabbats av bröstcancer. Nu berättar sportjournalisten om livet och saknaden efter Hannahs död.
– Jag saknar Hannahs oerhörda livsglädje, säger han i SVT:s "Min sanning".


Det var för över tolv år sedan, under en utekväll på nattklubben Hell's Kitchen, som sportjournalisten Patrick Ekwall för första gången träffade kvinnan som senare skulle bli hans fru: frisören Hannah.

– Det var en sen natt, eller egentligen hade det väl hunnit bli morgon. Inte helt optimalt kanske. Hannah var mer på än vad jag var, vilket jag i dag såklart är glad över. Men grejen var att jag egentligen helst ville vara singel, har han tidigare sagt till Allas.

Med tiden blev de ett par och år 2013 fick de dottern Tindra. Fyra år senare, i november 2017, gifte de sig.

Hannah Ekwall drabbades av aggressiv cancer

Lite mer än två år efter bröllopet, i januari 2020, upptäckte Hannah Ekwall en knöl i bröstet, som visade sig vara cancer. Till en början svarade hon bra på behandlingen och man lyckades få bort tumörerna.

Men cancern kom tillbaka: mer aggressiv och spridd till andra organ.

– Vi fick veta att cancern hade spridit sig till både skelettet och levern. Man skulle inte kunna bota sjukdomen. Nu handlade det bara om att bromsa den så länge som möjligt, har Patrick berättat för Allas.

Hannah Ekwall: "Mitt hjärta är krossat"

På Instagram delade Hannah Ekwall med sig av cancerbeskedet och det faktum att sjukdomen inte gick att bota.

"Tindra vet att jag ska få mer cellgifter men inte att det ej går att bota. Mitt hjärta är krossat över att jag kommer lämna henne o Patrick", skrev hon i ett inlägg.

I februari 2021 somnade Hannah in. Hon blev 39 år gammal.

Patrick Ekwall: "Saknar Hannahs livsglädje"

I SVT:s "Min sanning" berättar Patrick Ekwall om tiden efter Hannahs död och beskriver hur tillvaron bortgången var ett "ett trauma" och att tillvaron fortfarande känns overklig.

När programledaren Anna Hedenmo frågar hur han mår idag berättar han att han mår förhållandevis bra.

– Men det klart att det är jobbigt ibland. Jag sitter och begrundar och förbannar att det har blivit som det blivit och att Hannah liksom bara rycktes ifrån oss. Det är självklart så. 

Vidare beskriver han saknaden efter sin fru och Tindras mamma.

– Man saknar ju en trygghet och en värme och ett vardagligt liv kanske framförallt. Någon är hemma eller kommer hem. Jag saknar Hannahs oerhörda livsglädje, hur hon var så nära vårt barn Tindra. De satt liksom ihop på något vis. 

"Min sanning" sänds onsdagen den 2 februari klockan 21.00 på SVT1 och SVT Play. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!