Har du koll på paren i OS i Peking 2022?
Har du koll på paren i OS i Peking 2022? - Foto: Anders Wiklund/TT och Robert Eklund/Stella Pictures

Partnerbyte och Tindermatch – här är de svenska skidparen

De svenska elitskidåkarna får inte bara omåttligt med kärlek från publiken, utan också från varandra. Bland längdskidåkarna och skidskyttarna från Sverige finns det nämligen flera kärlekspar.


När vintersäsongen drar igång hejas de svenska skidåkarna på i jakten på medaljer och titlar – både av fans och partners.

Faktum är att vissa till och med hittat kärleken i spåren. Nyheter24 listar några av de svenska skidparen.

1. Hanna Öberg, 26, och Martin Ponsiluoma, 26

Ett av de stora guldhoppen i OS i Peking 2022 är skidskytten Hanna Öberg, 26. Läs allt om henne här.

Hon är tillsammans med skidskytten Martin Ponsiluoma, 26, som tävlar för Sverige på herrsidan. 

– Jag och Martin har det väldigt bra tillsammans och kan stötta varandra på ett bra sätt eftersom vi båda har förståelse för vad den andra håller på med, har Öberg sagt till Aftonbladet.

Efter detta har Öbergs tidigare pojkvän, skidskytten Jesper Nelin, blivit tillsammans med Ponsiluomas exflickvän Fanny Jakobsson som även hon är skidskytt – om än inte uttagen till OS.

– Det har varit speciellt absolut, men nu har det blivit som det har blivit. Jag tror att alla tycker det fungerar okej, men jag vet inte om Martin och jag kommer bli kompisar igen, har Nelin sagt till Aftonbladet.

2. Emma Ribom, 24, och Marcus Grate, 25

Förra sommaren träffades längdskidåkarna Emma Ribom, 24, och Marcus Grate, 25, och i vintras gick de ut med att de var ett par.

– Han är ett jättestort stöd. Jag tycker att vi är otroliga på att stötta varandra. Han gör mig till en bättre version av mig själv, det tycker jag är fint och väldigt häftigt, har Ribom tidigare sagt till Aftonbladet

3. Frida Karlsson, 22, och William Poromaa, 21

Redan som tonåringar blev längdskidåkarna Frida Karlsson, 22, och William Poromaa, 21, ett par och år 2019 köpte de ett hus tillsammans i Sollefteå. Men förra året flyttade Poromaa till Åsarna för att satsa just inför OS.

– Nu blir det FaceTime, sa Karlsson till Aftonbladet efter att pojkvännen berättat om flytten.

Läs allt om Karlsson här.

4. Anna Magnusson, 26, och Peppe Femling, 29

Skidskyttarna Anna Magnusson, 26, och Peppe Femling, 29, har kilat stadigt sedan en tid tillbaka och var tillsammans även under OS 2018. 

– Det betyder mycket att vi gör det här tillsammans. Anna är ett stort stöd i både med- och motgång, har Femling berättat för Expressen.

5. Maja Dahlqvist, 27, och Kevin Bolger, 28

Längdskidåkaren Maja Dahlqvist, 27, har också hittat kärleken i en längdskidåkare – men då på amerikanskt håll. Genom en matchning på Tinder, som uppstod under världscupen i Ruka, träffade hon amerikanen Kevin Bolger, 28. 

– Han var anledningen till att jag vann min första världscup, har Dahlqvist tidigare sagt om pojkvännen, till Aftonbladet.

Flera skidåkande kärlekspar

  • Längdskidåkaren Ebba Andersson, 24, är tillsammans med längdskidåkaren Gustaf Berglund, 23. I motsats till Andersson blev Berglund inte uttagen till OS-truppen i Peking 2022.
  • Längdskidåkaren Anna Dyvik, 27, är sedan flera år tillbaka tillsammans med längdskidåkaren Gustav Eriksson, 30. Eriksson blev inte uttagen till OS i Peking 2022, medan Dyvik knep en plats i truppen.
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!