Maten får hård kritik av OS-atleterna.
Maten får hård kritik av OS-atleterna. - Foto: Christine Olsson/TT och Skärmavbild/Instagram/vasnetsova.lera

OS-atleterna rasar mot hotellmaten: "Gråter varje dag"

"Jag vill att det här tar slut. Jag gråter varje dag", skriver den ryska skidskytten Valeria Vasnetsova som testat positivt för covid-19 i Peking. Men det är inte viruset som fått henne och andra OS-atleter att rasa – utan maten de bjuds på vid karantänhotellen.


OS i Peking 2022 har bara pågått i några dagar, men redan nu höjs kritiska röster bland atleterna som testat positivt för covid-19 och som bor på karantänhotellen i staden, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Anledningen? Bristande levnadsförhållanden.

Maten i OS i Peking 2022 får kritik

Mer specifikt har flera av atleterna vittnat om att de saknar träningsutrustning, att de inte får tillräckligt med mat – eller att de får mat som lämnar en hel del att önska.

En av de coronadrabbade idrottarna är den ryska skidskytten Valeria Vasnetsova, som tog till Instagram för att visa upp den måltid hon fått som "frukost, lunch och middag i fem dagar".

Maten som OS-atleterna får på karantänhotellen i Peking. Foto: Skärmavbild/Instagram/vasnetsova.lera

På bilden syns några potatishalvor, lite vit fisk, pasta, vad som liknar köttfärssås och två halvbrända revbensspjäll.

Valeria Vasnetsova: "Mitt skelett sticker ut"

På Instagram berättar Valeria Vasnetsova vidare om sitt mående under tiden på karantänhotellet.

"Min mage gör ont, jag är väldigt blek och jag har enorma svarta ringar under ögonen. Jag vill att det här tar slut. Jag gråter varje dag", skriver ryskan på Instagram, enligt AP, och fortsätter vidare om viktnedgången:

Valeria Vasnetsova. Foto: ITAR-TASS News Agency/Alamy/Stella Pictures

"Mitt skelett sticker redan ut". 

Även andra OS-idrottare, såsom den belgiska skeletonåkaren Kim Meylemans och den tyske skidåkaren Eric Frenzel, har riktat kritik mot hur de behandlats vid karantänhotellen.

Svenska OS-truppen: "Bara att tugga och svälja"

Tävlande i den svenska OS-truppen, som inte sitter på huvudstadens karantänhotell, kämpar också med maten. 

– Det finns mycket att välja mellan, men det är inte "spicy". Vi har dock våra knep för att få i oss maten, säger längdskidåkaren Frida Karlsson och får medhåll från Emma Ribom:

– Igår var det riktigt jobbigt. Det är bara att tugga och svälja ibland. Maten är okej, men det är mycket ris. Men man måste vara proffsig och äta ändå. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!