Succé på nya arenan

Sverige slog Brasilien med 3-1.

Gamla Ullevi, nationalarenan för svensk damfotboll, kunde inte invigas på ett bättre sätt. Solsken, topplaget Brasilien på besök och vinst för Sverige. Allt detta inför 12 275 åskådare.

Brasilien har stjärnor som Marta och Cristiane. Men de svenska damerna visade hur lagspel ska gå till. Sverige inledde snabbt och övertygande, men kom av sig när just Cristiane nickade in 0-1 i 13:e minuten.

I andra halvlek var spelet från svenskorna offensiv rakt igenom, och efter många fina chanser fick man till slut utdelning genom Sara Thunebros frispark som gled förbi alla. Minuten efter avspark nickade lagkaptenen Victoria Svensson in 2-1 i krysset och vändningen var ett faktum. Svennsons 65:e mål i sin 159:e landskamp.

Man fortsatte i det höga tempot. Slutresultatet 3-1 fastställde Lotta Schelin, genom ett skott i mycket snäv vinkel från vänster. Mycket passande för göteborskan hemma på besök.

Sverige har i år besegrat hela topptrion på världsrankingen: Tyskland, USA och Brasilien. Det bådar gott inför EM i Finland i augusti.

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.