Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Succé på nya arenan

Sport | 25/04/2009 20:22

Sverige slog Brasilien med 3-1.

Gamla Ullevi, nationalarenan för svensk damfotboll, kunde inte invigas på ett bättre sätt. Solsken, topplaget Brasilien på besök och vinst för Sverige. Allt detta inför 12 275 åskådare.

Brasilien har stjärnor som Marta och Cristiane. Men de svenska damerna visade hur lagspel ska gå till. Sverige inledde snabbt och övertygande, men kom av sig när just Cristiane nickade in 0-1 i 13:e minuten.

I andra halvlek var spelet från svenskorna offensiv rakt igenom, och efter många fina chanser fick man till slut utdelning genom Sara Thunebros frispark som gled förbi alla. Minuten efter avspark nickade lagkaptenen Victoria Svensson in 2-1 i krysset och vändningen var ett faktum. Svennsons 65:e mål i sin 159:e landskamp.

Man fortsatte i det höga tempot. Slutresultatet 3-1 fastställde Lotta Schelin, genom ett skott i mycket snäv vinkel från vänster. Mycket passande för göteborskan hemma på besök.

Sverige har i år besegrat hela topptrion på världsrankingen: Tyskland, USA och Brasilien. Det bådar gott inför EM i Finland i augusti.

Skrivet av: