Tisdag 30 Nov
Stockholm

Syrianska vill skrälla i cupen

Tränaren: "Om Elfsborg underskattar oss, så åker de på stryk".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På onsdagskvällen är det dags för åttondelsfinaler i svenska cupen. I Södertälje är det dukat för fest när storlaget Elfsborg besöker stadens fotbollsarena. En svår nöt att knäcka för hemmalaget Syrianska FC.

–Vi ska göra vad vi kan, men det är klart att det kommer att bli en jättetuff match. Vi möter Sveriges just nu bästa lag, säger tränaren Özcan Melkemichel till Nyheter24.

Han hoppas dock att hans lag ska kunna skrälla.

–Vi kan störa alla lag, även Elfsborg. Men det krävs hundra procent från alla spelare. Vårt försvarsspel måste fungera samtidigt som vi måste våga anfalla när vi får bollen.

Kommer Elfsborg att underskatta er?

– Det tror jag inte. Men gör de det, så åker de på stryk.

Syrianska är nykomlingar i superettan. Laget ligger just nu på en åttonde plats i tabellen efter en klart godkänd inledning. Det har blivit tre segrar på sex matcher. I laget finns bland andra den gamle Hammarbyprofilen Suleyman Sleyman och anfallaren Michael Mensah, tidigare i Trelleborg.

– Målet den här säsongen är fortfarande att vi ska hålla oss kvar i superettan. Cupen är en bonus. Men det är klart att det är roligt för spelarna och för publiken med en match mot Elfsborg, säger Özcan Melkemichel.

Elfsborg kommer till Södertälje utan avstängde Anders Svensson. Dessutom kommer backklippan Teddy Lucic att stå över matchen på egen begäran. Tillbaka i truppen är dock Stefan Ishizaki som är återställd efter sin lårskada.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela