Lördag 27 Nov
Stockholm

Mjällby rycker i superettan

Mjällby gjorde 4-0 på Ljungskile borta och toppar superettan på 17 poäng.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Livet leker för Listerlandets lovande lirare.

Mjällby rycker i superettan - och lär er det här namnet nu.

Erton Fejzullahu.

Elitfotbollens vassaste målskytt.

Mjällby gjorde 4-0 på Ljungskile borta och toppar superettan på 17 poäng med fem vinster och två oavgjorda. Av de 17 producerade målen har Erton Fejzullahu bidragit med tio.

Mot Ljungskile gjorde han tre på raken.

21-åringen från Högadal har skolats i FC Köpenhamn och är en av de stora anledningarna till att Mjällby lever upp till förväntningarna som tippat topplag.

Rutinerade mittbacken Patrik Rosengren är en annan. Han återvände i höstas som svensk mästare med Kalmar och fortsätter Peter Swärdhs Mjällby som laget börjat kan det bli allsvenskan igen om 37-årige Rosengren orkar.

Två andra klubbar med realistiska allsvenska ambitioner tappade poäng och placeringar i kampen mot Mjällby. Assyriska två efter 0-0 borta mot Vasalund. Och Gif Sundsvall alla tre mot bottenlaget Sirius. Gustaf Segerström sköt segermålet för Sirius en bit in på tilläggstid på Studenternas i Uppsala.

I stället klev Olle Nordins Jönköpings Södra upp som ny tvåa, tack vare Ricardo Santos och matchens enda mål borta mot Syrianska.

I botten tog Väsby sin första seger, 2-0 mot Landskrona och även Qviding (3-1 mot Ängelholm) och Falkenberg (1-0 borta mot Trollhättan) fick välbehövliga trepoängare.

Väsbys seger innebär att den förra storklubben IFK Norrköping nu ligger sist i superettan och är enda lag som ännu inte lyckats vinna en match. Norrköping och Åtvidaberg fullbordar den sjunde omgången med måndagens östgötaderby.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela