Roony Bardghji kan vara på väg bort från FC Köpenhamn.
Roony Bardghji kan vara på väg bort från FC Köpenhamn. - Foto: STELLA Pictures/Gonzales Photo / Adam Ihse/TT

Uppgifter: Då lämnar Roony Bardghji FC Köpenhamn

FC Köpenhamn är beredda att sälja den svenska supertalangen Roony Bardghji redan i januari, enligt uppgifter från 90min. Flera engelska storklubbar är intresserade.


Roony Bardghji, som fyllde 18 år i november, har imponerat stort i sitt FC Köpenhamn under säsongen – inte minst genom att göra det avgörande målet i en 4-3-seger över Manchester United i Champions League.

Nu är intresset för supertalangen större än någonsin – och Köpenhamn är beredda att sälja svensken redan i januari, enligt 90min.

Läs mer: Veteranen om Bardghji: "Kul att följa honom"

Roony Bardghji firar efter sitt avgörande mål mot Manchester United i Champions League den 8 november. Foto: Liselotte Sabroe

Engelska storlag intresserade av Bardghji

Chelsea verkar vara närmast att värva Bardghji i dagsläget. 

Enligt källor till 90min är klubben nämligen angelägen om att komma först i kön för att säkra Roony Bardghjis signatur och strävar efter att nå en överenskommelse med FC Köpenhamn omedelbart. Planen är dock att yttern ska göra flytten till London-laget först vid säsongens slut.

Samtidigt rapporteras flera andra engelska klubbar vara intresserade av svensken – Manchester UnitedNewcastleTottenhamAston Villa, Brentford, Brighton och Fulham följer alla talangens utveckling på nära håll.

Läs mer: Watkins firade mot sin gamla klubb – storbråk bröt ut: "Förolämpade mig"

Bardghji under säsongen 2023/2024

Bardghji kom till Köpenhamn från Malmö FF:s akademi som 14-åring och slog igenom i den danska ligan redan som 16-åring. Under säsongen 2023/2024 har Bardghji spelat 30 matcher och gjort 11 mål för den danska storklubben.

Nu har han spelat tre säsonger i Köpenhamns A-lag och förväntas snart debutera i Sveriges A-landslag efter att ha representerat U21-landslaget vid åtta tillfällen.

Roony Bardghji tillsammans med Sebastian Nanasi, Yasin Ayari och Noah Persson. Foto: STELLA Pictures/Gonzales Photo

Supertalangen har ett kontrakt med FC Köpenhamn som sträcker sig till sommaren 2025. Det återstår att se om Roony Bardghji blir kvar tills dess.

Läs mer: Manchester United inleder förhandlingar om guineansk målspruta

Informationen och texten i artikeln är framtagen med hjälp av AI-verktyg. Den är därefter bearbetad och faktagranskad av Nyheter24.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!