Torsdag 5 Aug
Stockholm

Dagens silly season-favoriter

Eric Rosén plockar ut några av dagens bästa fotbollsrykten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Mest spännande, men kanske inte mest sannolikt, ryktet om att Michael Owen skulle göra något så förbjudet som att spela för Everton. Inte okej av en gammal Liverpoolspelare, enligt fansen, och frågan är om Evertonsupportrar någonsin skulle kunna ta Owen till sitt hjärta. De har hatat Saint Michael i en herrans massa år och lär inte upphöra i en handvändning.

Mer troligt i allmänhet och för att Guardian rapporterar i synnerhet är ryktet om att Gareth Barry ska vara på väg till Manchester City. Liverpools intresse lär ha svalnat sedan man insåg att Xabi Alonso är minst lika bra som Barry. Samtidigt har City gott om pengar och är i stort behov av kvalitetsspelare med spelsinne och jävlaranamma. Barry vore en perfekt värvning för City.

Kaká förnekar att han skulle vilja lämna Milan och sant eller falskt kan man inte fästa allt för stor vikt vid sådana uttalanden. Det kan vara en del av spelet och behöver egentligen inte alls ha verklighetsförankring.

The Sun har ytterligare en story om att Real Madrid vill ha Ronaldo men vi lämnar det tills vidare. Det är en alltför ogreppbar och tokig silly season-situation för att ens ta ställning till.

Och United uppges vara bredda att slänga upp en massa pengar för att få behålla Tevez trots allt, ett sista bud innan de går vidare. Lite känns det ändå som att de valt bort honom redan, som att de inte tycker det är så viktigt, för Manchester United brukar oerhört sällan bli av med spelare de verkligen vill behålla.

Mellberg till Olympiakos? Tveksamt. Bara om Juventus med all önsvärd tydlighet visat honom dörren. Annars klamrar han sig fast, han får ju faktiskt spela en hel del.

Så går ännu en silly season-dag av våra liv och kommer aldrig åter.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela