Fredag 23 Apr
Stockholm

Rivaldo: Uzbekistan är ett paradis

Brassestjärnan har hittat hem i Tasjkent.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När en väldens bästa fotbollsspelare det senaste decenniet valde att skriva på för den uzbekiske klubben Bunjodkor i somras höjde många på ögonbrynen. Nu berättar Rivaldo själv om varför han valde den tidigare okända klubben.

– Jag har varit i många länder och spelat på olika ställen i världen. Jag har sett många människor av olika raser, nationer och kulturer. Bunjodkor blev ett nytt steg i min karriär. Jag kom inte till Uzbekistan för pengarna, jag vill bara hjälpa till att utveckla fotbollen i Uzbekistan, säger han till klubbens hemsida.

På frågan om folk retade honom för övergången svarar han ja.

– När jag kom hit såg jag allt med egna ögon. Uzbekistan ser ut som paradiset.

Rivaldo säger att Bunjodkor skulle kunna ta en av topplaceringarna om de hade spelat i den grekiska ligan, där Rivaldo spelat de senaste säsongerna. Han får även frågan om han pratar om Bunjodkor med sina vänner som spelar i Europa.

– Ja, det gör jag. Jag ringer ofta till Kaká, Caf, Roberto Carlos, Ronaldinho. Inters trämnare José Mourinho ringde mig också för att prata om vår match mot Adelaide United. Mourinho sa att han såg den och han önskade oss lycka till i returmötet. jag paratr ofta med Chelseas tränare Scolari också, säger Rivaldo till Bunjodkors hemsida.

Så ser det ut i Tasjkent:

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela