"Ett bättre lag än många tror"

Helsingborg nära avancemang i Europa League – men tar inte ut något i förskott.


Både Helsingborg och Elfsborg har bra utgångslägen inför torsdagens returmatcher i kvalet till Europa League (tidigare Uefacupen).

Elfsborg vann hemmamatchen mot ungerska Haladas med klara 3-0. Anders Svensson, Stefan Ishizaki och Denni Avdic gjorde målen. Resultatet innebär att Haladas måste göra en mirakelmatch hemma i Ungern för att kunna hindra svenskarna från att gå vidare till nästa kvalomgång.

Helsingborg har en 2-1-ledning med sig från bortamötet med georgiska Zestafoni. Många räknar med att HIF tämligen enkelt ska spela sig vidare hemma på Olympia, men tränaren Bosse Nilsson vill inte bli för optimistisk.

–Zestafoni är ett bättre lag än vad folk i allmänhet tror. Vi kommer att få stora problem om vi inte tar den här uppgiften på fullaste allvar, säger han till Nyheter24.

Hur kommer ni att spela?

–Vi ska försöka spela som vi brukar och kontrollera matchen med ett bra passningsspel. Ett mål framåt skulle betyda mycket och göra det oerhört tungt för dem. Samtidigt får vi ju inte gå bort oss i defensiven heller, men det gäller ju egentligen i alla matcher.

HIF:s vänsterback Adama Tamboura kommer att missa matchen på grund av avstängning. Isaac Chansa och Fredrik Svanbäck finns på skadelistan sedan tidigare. I övrigt är alla i truppen redo för spel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!