Everton tvekar om Rasmus Elm

Källa nära klubben: "Inga mångmiljonbud, Moyes har inte bestämt sig".


Kalmars och landslagets Rasmus Elm har sagts vara så gott som klar för Premier League och Everton. Men enligt nya uppgifter till Nyheter24, så tvekar Everton om Elm. En brittisk källa nära klubben säger att tränaren David Moyes inte är säker på att han vill ha Elm i laget, och att det är därför som affären drar ut på tiden.

–Visst finns det ett stort intresse från klubben, Rasmus var ju på besök i Liverpool i fredags, men Moyes har inte bestämt sig, säger källan till Nyheter24.

Under veckan rapporterade The Sun att Everton skulle ha erbjudit Kalmar sex miljoner pund, alltså omkring 75 miljoner kronor, för Elm. Uppgifter som den brittiska källan bestämt tillbakavisar.

–Det är inte rimligt. Everton har inte den typen av pengar att röra sig med på transfermarknaden.

Han berättar att klubben, tvärtom, hoppas kunna köpa loss Elm för en betydligt mindre summa. Och att David Moyes knappast ser Elm som en mångmiljonvärvning, utan som en intressant lösning när pengarna inte räcker till något annat.

–Som jag förstår det är Rasmus en spelare som klubben bör kunna få i princip gratis, med tanke på att hans kontrakt går ut ganska snart.

Kalmars klubbdirektör Svante Samuelsson bekräftar för Nyheter24 att Everton är en av klubbarna som visar intresse för Elm. Han vill dock inte säga något om några konkreta bud, varken höga eller låga.

–Vi för diskussioner med ett antal klubbar, och Everton är en av dem. Men jag vill inte kommentera några siffror.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.