Inget guld för Henke & co:

Guldchansen för Helsingborg är definitivt borta efter 1-1 (1-1) mot Trelleborg.

Guldchansen för Helsingborg är definitivt borta efter 1-1 (1-1) mot Trelleborg på Olympia. Men Henrik Larsson är på väg in i laget igen efter skadan.

Muskelbristningen i låret är läkt och han har tränat i veckan. Men han var inte med i truppen mot Trelleborg, utan skyndar långsamt:

–Jag vet inte när han spelar, men tror inte på tisdag utan ser det som mer realistiskt nästa söndag borta mot AIK. Man kan inte se på magnetröntgen hur stark muskeln är bara att den är läkt, säger Helsingborgs tränare Bosse Nilsson.

Nilsson gjorde en liten summering av säsongen trots att det återstår tre matcher:

– Vi har tappat poäng onödigt tycker jag mot Norrköping, Gefle och Halmstad, och förlorade hemma mot Ljungskile vilket vi inte skall. Men vi är ett ungt lag och har inte haft tålamod tillräckligt mot sådana lag.

HIF-tränaren tycker att Kalmar skall vinna SM-guldet.

–De har gjort flest mål och spelar fin fotboll. Men det gör även Elfsborg men här lägger jag in en naturgräsaspekt. Fotboll skall spelas på riktigt gräs.

Det gjordes det på Olympia där Trelleborg båda lagen bjöd på fin fotbollsunderhållning i nittio minuter. Bollen längs marken på den finfina gräsmattan, bra och finurliga passningar och anfall.

Trelleborg var bäst före pausen och tog ledningen efter drygt en halvtimme. Det var Andreas Drugge som slog in 1-0 på ett inlägg från högerbacken Dennis Melander.

Två minuter senare kvitterade HIF på ett för TFF snöpligt sätt. Mittbacken Jens Sloth jagade efter bollen med HIF-anfallaren Rasmus Jönsson längs vänsterkanten. Bollen rullade på linjen men Sloth ansåg att den var ute och slutade att springa. Så unge Jönsson kunde enkelt slå inlägget till Christoffer Anderssons 1-1.

TFF-tränarna Tom Prahl och Alf Westerberg var avstängda efter Elfsborgsmatchen häromdagen och satt på läktaren.

–Vi ska leda i pausen och inte släppa till det där målet. Fram till de sista 20 minuterna var vi det bästa laget. Vi hade bra koll och det är ett styrkebesked att vi faktiskt styrde matchen, sade Prahl.

HIF etablerade ett mäktigt tryck mot TFF de sista tjugo minuterna.

Roman Kienast hade ett skott som en Trelleborgs-försvarare styrde i stolpen, och Christoffer Andersson kunde gjort årets mål men hans tunga skott strök utsidan av stolpen.

Inhoppande Hannu Sirviö, normalt tipselittränare i klubben, har haft några hektiska dagar.

–Det har varit lite speciellt och nu efteråt så är det blandade känslor. Men i slutet var vi hårt ansatta och oavgjort var väl rättvist, sade han.