Vingklippt HIF - uppförsbacke för IFK

- 06/08/2009, 14:46 -

Dags för avgörande i Europa Leauge-kvalets tredje omgång.

Fördel skadat Helsingborg. Uppförsbacke för IFK Göteborg. Det är läget inför lagens kvalmatcher till Europa League under torsdagkvällen.

Helsingborg vann i förra veckan mot FK Sarajevo. Men med en rad viktiga spelare på skadelistan tycks laget vingklippt.

Henrik Larsson har drabbats av en svår knäskada och spelar inte de närmsta månaderna. Marcus Lantz vilade förra matchen och kommer inte spela. Sist ut på listan är Anderas Landgren som stannar i Helsingborg.

– Andreas Landgren har fått en liten sträckning i ljumsken. Han är inte med i Sarajevo utan stannade hemma för att köra rehab, säger sjukgymnasten Martin Berg till Expressen.

Tack vare vinst med 2-1 i förra matchen räcker ett oavgjort resultat för att ta Helsingborg till nästa omgång.

IFK Göteborg har det tyngre när de åker till Israel för att möta Hapoel Tel Aviv. 3-1 i baken från matchen på Gamla Ullevi är inget skönt utgångsläge. Men assisterande tränare Teddy Olausson är positiv.

– Bra plan, bra väder, vi tror på det vi gör och ska absolut satsa på ett tidigt mål mot Hapoel, säger Teddy Olausson till klubbens hemsida.

Tel Avivs tränare Eli Gutman slappnar på intet sätt av.

– Den svenska mentaliteten är att aldrig ge upp. Vi måste vara organiserade och koncentrerade, menade Gutman på en presskonferens under torsdagen.

– Det sägs att publiksiffran kommer att hamna mellan 7000-10 000, varav ett 30-tal kommer att vara våra blåvita fans. Vi ska spela för dem, det lovar jag menar Olausson till klubbens hemsida.

Ingen av matcherna tevesänds. I Sarajevo försöker Helsingborg få till en radiosändning. Mer info här.

FK Sarajevo - Helsingborgs IF 20.15.

Hapoel Tel Aviv - IFK Göteborg, 19.00.

Skrivet av: