Ljungskile fast i bottenstriden

Toivonen låg bakom alla tre målen när Malmö bortabesegrade Ljungskile. (TT)

I Ljungskiles matchprogram presenterades Ola Toivonen som Malmö FF:s stora profil. Så rätt de fick. Toivonen låg bakom alla tre målen när Malmö bortabesegrade Ljungskile med 3-1 (1-1).

– Jag tycker inte vi förtjänade att förlora i dag. Men vi är ett typiskt bottenlag som har svårt att sätta våra chanser, sade David Wilson, tränare i Ljungskile efter förlusten mot Malmö.

Förlusten var den tredje i rad på hemmaplan för Ljungskile, och laget har inte vunnit på åtta omgångar. En svit som laget måste bryta för att inte släppa Gif Sundsvall förbi sig i tabellen.

David Wilson spår att allt kommer avgöras i sista omgången, och han tror på sitt lag:

– Vi är inställda på att kriga, säger han.

Samma taktik hade Ljungskile inför mötet med Malmö. En inställning som räckte i 45 minuter. Som brukligt på hemmaplan inledde Ljungskile starkt - för att sedan låta initiativet rinna iväg. Malmö behövde 25 minuter för att vakna, och fick utdelning på sitt andra skott före paus. Ola Toivonen bröstade ner bollen till Edward Ofere som stenhårt tåade in bollen.

I stället för att ta tag i matchen släppte Malmö lite på trycket. Ljungskile tilläts sticka upp och när laget kvitterade till 1-1 genom Cedomir Zarkovic såg det ändå rätt ljust ut för hemmalaget.

Det som kom att fälla avgörandet i andra halvlek och i matchen var effektiviteten. Ola Toivonen höll sig framme två gånger om. 1-2 kom efter 54 minuter, 1-3 med tio minuter kvar.

I nästa omgång, den 29:e, väntar Gais, och för Ljungskile gäller det att börja ta trepoängare.