Duff klar för Fulham

Den irländske kantspringaren lämnar nedflyttade Newcastle.


Damien Duff hade ingen lyckosam fjolårssäsong i Premier League och fick följa med krisklubben Newcastle ner i The Championship. Inför årets säsong såg det länge ut som att den irländske landslagmannen och förre Chelseaspelaren skulle stanna kvar och försöka att hjälpa Newcastle tillbaka till finrummet. Men efter två matcher i den engelska andradivisionen lämnar nu Duff klubben för Premier League och Fulham.

30-åringen har skrivit på ett treårskontrakt.

–Fulham gjorde en mycket bra säsong i fjol och efter att ha pratat med managern (Roy Hodgson) förstår jag att klubben har fortsatt höga ambitioner. Jag ser fram emot utmaningen, säger Duff till Fulhams hemsida.

Fulhams Londonrival Chelsea, klubben som Damien Duff representerade mellan 2003 och 2006, har också gjort klart med en ny spelare. Den serbiske U21-landslagsmannen Nemanja Matic är, efter en lång tid av spekulationer, nu klar för klubben.

Matic, som representerade Serbien i U21-EM i Sverige, har skrivit på ett fyraårskonktrakt. Mittfältaren kommer närmast från slovakiska MFK Kosice och kostade Chelsea omkring 18 miljoner kronor att köpa loss.

Affären bekräftas på MFK Kosices hemsida.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

1 timme sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

1 timme sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

2 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

3 timmar sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.