Fowler sparkade motståndare i ansiktet

Se Liverpoolikonens "konstspark" i den australiensiska ligamatchen.


Robbie Fowler, en gång både hyllad och skandalomsusad anfallsstjärna i Liverpool, har återigen blivit rubrikernas man. Den 34-årige engelsmannen, numera lagkapten i det australiensiska ligalaget North Queensland Fury, bjöd på en riktig konstspark i matchen mot Gold Coast Utd – i ansiktet på en motståndare. Det rapporterar brittiska The Spoiler.

Fowlers Queensland hade blivit utspelat och låg under med hela 0-5. När det återstod fem minuter av matcher fick Fowler en knuff och föll till marken. Något som ledde till att han helt tappade besinningen och gav igen på ett ytterst akrobatiskt sätt.

Domaren missade attacken och Fowler slapp därför rött kort. Mer överraskande är dock att han även slapp bestraffning i efterhand, trots att fallet togs upp i den australiensiska ligans disciplinnämnd.

Gold Coasts brasse Anderson, som var målet för Fowlers attack, klarade sig utan allvarligare skador.

Detta är, som sagt, inte första gången som Robbie Fowler skapar skandalrubriker. Många minns honom för den klassiska kokain-målgesten där han låtsades att planens vitkritade kortlinje var en lina kokain och lade sig ner och sniffade i sig låtsaspulvret. Tilltaget gav honom dryga böter och fyra matchers avstängning.

Se Fowlers "konstspark" i Australien:

Se Fowler "sniffa kokain" efter ett straffmål mot Everton 1999:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!