Stekhet Laziomatch väntar Elfsborg

Boråsarna hoppas på kvalskräll i Roms augustihetta.


Det kommer att bli stekhett på Olympiastadion i Rom när Elfsborg, på torsdagskvällen, möter Lazio i kvalet till Europa League. Inte för att intresset för matchen är överdrivet stort bland Laziofansen och inte för att stämningen på läktaren väntas bli överdrivet het. Men det blir varmt i luften.

Väderprognoserna talar om cirka 35 grader och strålande sol under torsdagen. Temperaturen kommer förstås att sjunka när solen går ner, men det lär inte bli några svala 90 minuter för de båda kvallagen.

Lazio är givetvis storfavorit. Men Elfsborg visade klass när laget slog ut portugisiska Braga i den förra kvalomgången och tränaren Magnus Haglund hoppas nu på ännu en skräll. Men han medger att det kan bli riktigt svårt.

–Det kommer inte bara avgöras på hur vi själva agerar utan även på vilken form Lazio är i. Har de sin allra bästa dag, så kan det bli oerhört svårt, oavsett hur bra match vi gör. Men spelar de en liten bit ifrån sitt max och våra spelare har en bra dag, då kan vi få ett bra resultat, säger han till Elfsborgs hemsida.

Något som knappast talar för en Elfsborgsskräll är Anders Svenssons ljumskproblem. Svensson är på plats i Rom med resten av laget och tränade lätt på onsdagskvällen. Mittfältaren kommer att spela, men med de problem han har är det möjligt att vi inte får se en hundraprocentig Svensson.

Lazio - Elfsborg, kval till Europa League, Olympiastadion i Rom, klockan 20:45.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.